The Vampire Diaries 1x01-1x02 – Első benyomások

 

A The CW csatorna újoncáról van szó, amelynek története nem mindennapi. Egészen ötletesnek tartom, csak volt egy rossz sejtésem, ami eddig úgy tűnik be is jött.

!Spoiler veszély! Tovább...

Túlságosan olyan, mint a Twilight, amit enyhén szólva sem kedvelek igazán. Sokan biztos nem érzik át, de rémes, hogy a XXI. századi vámpír kultuszból tini szerelmi csöpögés lett.
A dolog egyszerű. Az Alkonyat baromi sikeres volt és még meg fog élni minimum 2-3 részt, ha már ez bejött, akkor csináljunk egy ilyesmi sorozatot. Honnan veszem ilyen biztosra? Még a rendkívül unszimpatikus főszereplőt is úgy választották ki, hogy hasonlítson külsőre Edwardhoz.

Nem is ezzel van igazán bajom, mert ok ez a divat mostanában, hát csinálják. Csak sajnos nem látom a fényt az alagút végén, nem látom, hogy hová tart a sorozat. Félek, hogy el fog menni a hülyeség irányába és nem kapunk semmi épkézláb sztorit.

Néhány jelenetnél nagyon Smallville érzésem volt. Mégpedig az unalmas, nyálas, időhúzós jelenetek ugrottak be. Lana + Clark = 6 éven keresztüli fogyatékoskodás.

Szóval sem a pilot, sem a rá következő rész nem hatott meg túlzottan. Gondoltam, hogy nem lesz egy Lost, de vártam volna néhány titkot, kérdést, valamit, ami megmutatja az utat, hogy az írók merre akarják vinni az egészet. Bár ezek hiánya is sokat elárul.
A színészek játékaival nem volt különösebb gondom, valamit azért mégis sajnáltam. Nem néztem a nyár folyamán előzeteseket, spoilerekbe se ütjöztem, csak a promo képekbe. Azt hittem, hogy a Lost-os gyerek lesz a jó vámpír, az ortopéd fejű idegesítő figura pedig a gonosz. Naná, hogy fordítva lett. Ez már rögtön rányomta a bélyegét.

Meg ezeknek a vérszívóknak mindenféle természetfeletti képességeik vannak, ahogyan az lenni szokott. Amolyan Jedi trükkel képesek befolyásolni a tudatot, elhitetni olyan dolgokat, amik meg sem történtek. Ez nem tetszik, mert így soha az életbe nem lesz Stefan barátunk őszinte senkivel, mert mindek. Úgyis mindenki azt hihet, amit ő akar.

Nem is meséltem még a történetről, bár nem nehéz rájönni. Csak nagy vonalakban. 2 elég öreg (csak belül) vámpír érkezik Mystic Falls városába, ahol a jó vérszívó beleszeret a főszereplő lányba. Később megérkezik a bratyó is, akinek nem tetszik testvére „gyengesége” az emberek iránt és destruktív magatartásával sok problémát okoz.

Még elgondolkozok azon, hogy folytassam-e a sorozatot, mert cseppet sem nyűgözött le.

0
A-fraid képe

Most megmondtam, vagy nem

Most megmondtam, vagy nem mondtam meg, milyen lesz? :D

wouhn képe

Megadtam neki az esélyt. Nem

Megadtam neki az esélyt. Nem élt vele. De még nincs minden veszve. Lelkiállapot függő, hogy akarom-e én ezt folytatni.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről