Vámpírnaplók 1X15-1X16

Megint egy váratlan látogató érkezik a városba, de ezúttal nem egy vámpír. Damont elárverezik, majd szembesülnie kell vele, hogy van még egy ellensége. Eközben egész Mystic Fallsra nagy veszély leselkedik, szóval elmondhatjuk, hogy az események nem csendesednek az évad vége felé sem.

1X15 Anya csak egy van (A Few Good Man)

Két főszereplőnek is "gondjai" akadnak az édesanyjával, így gondolom innen származik a magyar cím, aminek amúgy semmi köze az eredeti címhez. Mondjuk ez annyira nem meglepő... Na de maradjunk az aktuális résznél, mert izgalom aztán van bőven. Egyre több szálon futnak az események, így írni róla is egy kicsit nehézkes.

Miután Elena (Nina Dobrev) megtudja, hogy örökbe fogadták, megpróbálja kinyomozni, hogy ki az igazi szülőanyja. Jenna (Sara Canning) csak annyit tud, hogy Isobelnek hívták, nagyon fiatalon esett teherbe és a környéken lakott. Elena örökbefogadó apja segített a nőnek a szülésnél. Jenna keresgélni kezd Isobel után és talál egy címet, amit átad Elenának, hogy ő dönthessen... A cím Elenát édesanyja egyik legjobb barátnőjéhez (Amanda Detner) vezeti el, aki nagyon furcsán viselkedik, azt gondolja Elenáról, hogy vámpír... Majd megejt egy telefonhívást, végül pedig felkeresi egy férfi Elena távozása után.

Matt (Zach Roering) és Caroline (Candice Accola) egyre közelebb kerülnek egymáshoz, nagyon kis aranyosak együtt :) Éppen hááát hancúroznak, amikor beállít Matt anyja, Kelly Donovan (Melinda Clarke).

Damon (Ian Somerhalder) rá jellemzően kezeli szívfájdalmát, szinte mindig csontrészeg és (szó szerint) falja a nőket. Eközben egyre többet segít a seriffnek, pl. részt vesz egy pasiárverésen is. Végre Damon is megtudja, hogy Alaric (Matthew Davis) azért jött a városba, hogy megölje azt a vámpírt, aki megölte a feleségét. Akit hogy hívnak? Na hogy? Isobelnek. Szerintetek ez véletlen???

Ha mindez nem lenne elég, akkor valami miatt a sírhely nem záródott be jól és a vámpírok szép sorjában kijutnak a kriptából, részben Damon hibájából, aki a Katherine-nek szánt vért nekivágja a falnak...

1X16 Jószomszédi iszony (There Goes The Neigbourhood)

Elena panaszkodik, mondjuk tőle ez nem túl meglepő, most éppen "normális" tinikorra vágyik, Stefan (Paul Wesley) szeretné ezt megadni neki, így rábólint egy duplarandira Caroline-nal és Matt-el. Várhatóan alakulnak a dolgok, Matt és Elena egyfolytában nosztalgiáznak, és a fiú alig foglalkozik Caroline-nal, ami persze a szőkeségnek nem tetszik. Matt és Stefan viszont egész jól elvannak, még az is kiderül, hogy van bennük közös (Elena iránt vonzalmukon kívül is).

A kriptából kiszivárgó vámpírok Pearl (Kelly Hu) és Anna (Malese Jow) házában bujkálnak, és bosszúra szomjaznak. Az alapítócsaládokon kívánnak revansot venni, illetve néhányan a Salvatore testvéreket is szívesen látnák egy karóval a szívükben. Pearl azonban békét akar, rendes életet. A kérdés csak az, hogy féken tud e tartani ennyi bosszúszomjas vámpírt? Mondjuk az biztos, hogy erős, mert amikor meglátogatja Damont erről mi is tanúbizonyságot kapunk...

Anna és Jeremy (Steven R. McQueen) egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de a fiú gyanakodni kezd, hogy ugyanazt látta Anna arcán, mint anno Vickién, a lány eltűnése előtt. Kutakodni kezd a vámpírok után...

Az epizód legviccesebb része amikor Jenna, Damon és Kelly együtt isznak a Grillben, de aztán a dolgok elfajulnak és Mattnek ismét csalódnia kell anyuciban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről