Vámpírnaplók 1X19-1X20

Így az évad utolsó részei felé járva, egyre izgalmasabb eseményeknek lehetünk szemtanúi az eddig sem nyugodt, békés Mystic Fallsban. A szerepek felcserélődnek a Salvatore testvérek között és visszatér egy rég látott szereplő.

1X19 A Szépség és a szörnyetegek (Miss Mystic Falls)

Ahogyan az előző részben írtam róla, Stefan (Paul Wesley) étrendet vált és diétáját felfüggesztve, mohón kezdi fogyasztani a zacskós vért. Még egy kórház vérbankját is kirabolja, amivel újabb nyomokat hagy a tanácsnak. De már nagyon úgy fest, hogy nem elégíti ki őt a zacskós vér sem, így az alkoholhoz nyúl, majd pedig már konkrétan embert támad meg. Damon (Ian Somerhalder) elmondja Elenának (Nina Dobrev) a jelenlegi tényállást, ami persze nagyon nem tetszik a lánynak. Azt nem tudjuk, hogy Damon azért teszi e ezt, mert a szíve mélyén mégis csak szereti Stefant, vagy Elena iránt érzett szerelme miatt, vagy csak fél a lebukástól... Mert az bizony egyre jobban látszik, hogy Damon-nak nagyon fontos Elena, sőt talán szerelmes is belé.

Megrendezik az éves szépségversenyt, ahol többek között Elena és Caroline (Candice Accola) is indulók. Eredetileg Elena párja Stefan lenne, de neki akad más teendője, így Damon gavallér módjára, kimenti a lányt egy kínos helyzetből. Hát nem édes :)?

Eközben a mi derék Stefanunk elkapja az egyik versenyző lányt, és megtámadja. Szerencsére Damon és Elena még időben érkeznek, de Elenának szembesülnie kell választottja "sötét oldalával" is.

Bonnie (Kat Graham) nagymamája halála után, most tér vissza a városba, de nagyon furcsán viselkedik. Csak Caroline-nal hajlandó szóba állni, Elenát és Stefant messziről elkerüli.

Pearl megpróbálja kiengesztelni Damont azzal, hogy átadja neki Jonathan Gilbert találmányát, ami a nemrég feltűnt John Gilbert annyira keres.

Elena tesz egy utolsó próbát, hogy megbeszélje Stefannal a továbbiakat, de a fiú elküldi, veszekszik vele, sőt falhoz szorítja, így Elenának meg kell tenni a végső lépést....

1X20 Vértestvérek (Blood Brothers)

Elena és Damon terve, hogy leszoktatják Stefant az ember vérről... Ezért bezárják a pincébe, ahol anno Damon is raboskodott. A terv az, hogy megvonják Stefantól az ember vért és a "szokásos" állatvért itatják vele. Azzal viszont nem számolnak, hogy Stefan mit szeretne, ő ugyanis véget akar vetni a halhatatlanságnak. Nem hajlandó elfogadni az állati vért sem. Miközben Stefan raboskodik, végre megismerjük a múltat, emlékképekben mutatják be, hogyan dolgozták fel a Salvatore testvérek az örök életet, hogyan váltak vámpírrá stb. Kiderül, hogy miért van Stefannak lelkiismeret furdalása...

Eközben egyre nyilvánvalóbb, hogy Damonnak milyen sokat jelent Elena, aki mégis elutasítja mindenféle kedvességét, közeledését a fiúnak. Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy ez mégis hogy lehetséges? Hogyan választhatja valaki Stefant Damon helyet???

John Gilbert tovább akciózik, eszeveszetten keresi a Pearl-féle (Jonathan Gilbert) találmányt. Alaric és Damon is ennek a titkát nyomozzák, hogy mégis mire lehet használni, és mire kell ez Johnnak?! A "nyomozópáros" rábukkan Isobel vélt címére, de ott csak egy fiatal vámpírt találnak, aki szintén Johnnak dolgozik. Rájönnek, hogy Johnnak és Isobelnek közük van egymáshoz.

Pearl úgy dönt, hogy nem jó ötlet Mystic Fallsban maradni és szeretné elhagyni a várost, de már késő...

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről