Under the Dome 1x01-02 - Pilot, The Fire

Stephen King azonos című regényéből készült sorozat első és második része következik. Az alapfelállás nagyon egyszerű, ám annál misztikusabb. Egy Chester's Mill nevű kisvárosra zuhan minden előjel nélkül egy gigantikus kupola, ami áthatolhatatlan, megkerülhetetlen, láthatatlan. Aki belül van kijutni nem tud, a másik oldalról bemenni szintén nem tud. A városka lakói a kezdeti sokk után igyekeznek kitalálni, hogy mi is történhetett velük.

Ahogy azt Kingtől megszokhattuk, ő valójában egy konfliktusokkal és önös érdekekkel teli történetet mesél el nekünk extra érdekes köntösbe bújtatva.

A pilot fele előtt egy picivel történik meg az, amit a bevezetőben felvázoltam. Előbb még nagyjából bemutatják nekünk a fontosabb szereplőket, utalnak a kisvárost érintő problémákra, aztán hirtelen lezuhan az égből a kupola. Innentől egy darabig minden átértékelődik, a kisváros lakói összefognak és segítik egymást, a sebesülteket.

Senki sem tudja mi folyik körülötte, mindenki csak találgat. Magáról a búráról nem sokat tudunk meg. Minden jel szerint nem lehet kijönni alóla, nem lehet áttörni. Ellenben az emberi érintésre reagál némi elektromosság továbbadásával. Sajna ez lesz a seriff végzete.

A személyek közötti konfliktusok, a városka sötét titkai előtérbe kerülnek, ahogy kezd csillapodni a helyzet. A főszereplők közül többen sárosak valamiben, rejtegetnek fontos dolgokat, tüntetik el nyomaikat. Ahogy valahol olvastam, itt az az érdekes, hogy az igazság elől innen nem lehet elfutni.

A sorozat sok szereplővel operál, akiket most nem mutatok be egyenként, de annyi biztos, hogy egyesek nem azok, akiknek mondják magukat. Az unalmas emberi negatív tulajdonságok kerülnek előtérbe.

Ne feledkezzünk meg a különös rohamokról, amit eddig két teljesen különböző szereplő is átélt ugyanolyan kimenetellel. Görcsroham értelmetlennek tűnő szövegeléssel „rózsaszín csillagokról”. Ennek bizonyára komoly jelentősége lesz.

A sorozat második része is az első nyomvonalán haladt, még több mindent megosztva a nézők előtt a történtekről és magáról a kupoláról is.

Összességében egy egészen érdekes bevezetőt láthattunk. A sztori jónak tűnik, a Stephen King-garancia adott. Nagyon kíváncsi vagyok hová fejlődik a széria, mit hoznak össze a készítők a 13 rész alatt.

6
A-fraid képe

Már épp neki akartam állni...

Már épp neki akartam állni... :D
 

wouhn képe

bocsmá

bocsmá

A-fraid képe

Semmi gond, mire én

Semmi gond, mire én eljutottam volna a megírásáig...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről