Cult 1x01 - You're Next

Az amerikai The CW csatornára érkezett újonc első ránézésre erősen hajaz a The Followingra, de aki megtekinti a bevezető részt, rögtön más véleményen lesz. A cím beszédes, maradjunk annyiban, hogy van köze egy szektához. A pilot nem sikerült rosszul, éppen eléggé körbelengi a misztikum, legalábbis most még. Rövidebb évados sorozatként látok benne potenciált, meglátjuk mennyire lesz jó a folytatás.

Ami meglepő és nem hétköznapi, hogy a sorozaton belül tárgyalják ki magát a sorozatot, ami egy szekta köré épül. Szóval a Cult című sorozat arról szól, hogy a Cult című sorozatban bemutatásra került szekta a való világban is tevékenykedik, olyan követőket tud toborozni a széria, akik bármire képesek.

Az egész koncepciót erre alapozták a készítők, mindez jól átgondolt és bár furának tűnik mégsem zavaró túlságosan. Nincs kizökkentő hatása a sztoriból.

Főszereplőnk egy Jeff nevű ex-újságíró, akinek testvére tűnik el rejtélyes módon. Minden nyom a sorozathoz vezet, de még ő maga sem hisz benne, hogy a tévés produktumnak köze lehet bármihez. Találkozik egy csinos bennfentessel, aki szintén különös dolgokat tapasztal a rajongók részéről, ezért összeáll a férfival, hogy fényt derítsenek az ügy végére.

Ami igazán megfogott, az a hangulat. Éppen eléggé sötét tónusú és baljós ahhoz, hogy megragadja a nézőt. Emellett a számtalan kérdés, amit felvetettek, a titkolózás üdítően hat. De azért ne feledjük el, hogy általában a szériák kiemelkedő része a pilot, aztán sok esetben csökkenni szokott a színvonal. Egy epizód elkészítése sokkal könnyebb, mint egy egyenletes évad megalkotása. Na jó, nem írom le előre a szériát, az nem lenne fair.

Feltűnik még a színen egy bizonyos Billy Grimm, a szekta vezetője, a legnagyobb manipulátor, akit Robert Knepper kelt életre a sorozaton belüli sorozatban. Az ő szerepe központi és meg kell mondjam elég jól csinálja.

Összességében egy nem hétköznapi történetvezetésű sorozattal van dolgunk, amelynek bevezető része hangulatos volt annyira, hogy kapjon esélyt a folytatás. A koncepció ígéretes, akár még jó is kisülhet az egészből, bár a The Following óta kicsit szkeptikus lettem.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről