The Following 1x01 - Pilot

Még mindig adós nekünk Amerika néhány új sorozattal, amiket tavaly beharangoztak. Ilyen a The Following is, amely most végre megérkezett. A nézettséget tekintve nem állunk rosszul. Talán lesz egy olyan újonc, amely végre nézhető? Engem nagyon megfogott a bevezető. Ha az írók jól forgatják a tollat, akkor nem egy tucat sorozat lesz belőle, hanem valami tényleg élvezetes. A személyi feltételek mindenképpen adottak.

Nem tudom ki hogy van vele, de Kevin Bacon személyével önmagában eladni egy sorozatot igen bátor húzás. A férfi nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de meg kell hagyni, amit a pilotban alakított az brutálisan tetszett.

A sztori szerint egy nagyon karizmatikus és intelligens mániákus gyilkos megszökik a börtönből, akit a Kevin Bacon által alakított egykori FBI-os csukatott le. Hősünk mára már inkább a Vodka rabja, mintsem az igazságszolgáltatásnak. Váratlanul éri, amikor felkérik tanácsadónak az ügyben, hiszen gyakorlatilag ő tud a legtöbbet az ámokfutóról.

Ezzel kezdetét veszi a két férfi páros tánca. Két nagyon karakteres, erős jellem, akikben semmi közös sincs, mégis örökre egybefonódik a sorsuk. Nevezzük nevén a két színészt: Kevin Bacon és James Purefoy. Mindketten kihozták karaktereikből a maximumot, bár utóbbi kevesebb játékidőt kapott, inkább Baconre koncentráltunk.

A nyomozás, az ilyenkor szokásos teendők, az előre gondolkodás mind-mind hozzáadtak az atmoszférához. Egyszerűen vártam a következő percet, habzsoltam az információkat, tetszett az egész úgy, ahogy van.

Mint kiderült a gonosztevőnk, Joe Caroll azért annyira különleges, mert még a börtönből is képes volt követőket toboroznia magának, elképesztő pontosságú haditervet elkészíteni, hogy be tudja fejezni művét, végezni (akkori) utolsó áldozatával.

A végkifejlet egészen szokatlan irányba terelte a cselekményt, azt sugallja, hogy a két férfinak együtt kell dolgoznia a későbbiekben azért, hogy... De inkább nem lőnék le semmilyen poént.

Azt gondolom, hogy aki nem is rajong a sorozatokért bátran adjon egy esélyt a bevezetőnek, sose lehet tudni.

Összességében nekem nagyon tetszett a The Following pilotja, látszik rajta az alapos munka, a következetesség és a nagyszerű casting. Bizony, a színészek fogják vinni a sorozatot a hátukon. Reméljük az írókban sem kell csalódnunk.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről