The Mentalist 2x01 - Redemption

Aki szereti a csavaros észjárású nyomozós sorozatokat, az olyanokat, ahol Columbo-nak is leesne az álla, az biztosan nagyon várta, hogy elkezdődjön a Mentalista 2. felvonása. A jó hír, hogy vége a semmittevésnek, Patrick Jane és társai visszatértek, hogy szórakoztassanak minket.

A változásokról bővebben a tovább mögött...

Behoztak egy új szereplőt, egy bizonyos Bosco nyomozót, aki igyekszik megkeseríteni kedvenc látnokunk hétköznapjait. Kezdve azzal, hogy a csapattól elvették a Red John ügyet, mert túlságosan belefolytak személyesen is. Ám ha ez nem lenne elég, az aktát átvevő Bosco uraság nem túl együttműködő, némi nézeteltérése is támadt Jane-nel, amelyből akár rosszul is kijöhet még hosszabb távon.

Ha már változásokat rebesgettem, akkor elmondható, hogy Patrick arcáról eltűnt a védjeggyé vált mosoly. Inkább olyan gondterhelt, fáradt szemei vannak. Olyan ember benyomását kelti, akire ráférne egy jó kis „redemption”.

A nyitó rész úgy kezdődött, mint a pilot. Gyors és látványos nyomozás, valószínűleg gondoltak azokra a kedves nézőkre, akik lemaradtak az első évadról, de mégis kedvet éreznek ahhoz, hogy bekapcsolódjanak a történetbe. Ennek hozományaként röpke pár percben megmutatták, hogy miért is olyan közkedvelt ez a széria. Nem volt rossz kedvcsináló és néző-nyerési szempontból sem utolsó. Well done.

Az évad főszála még kibontakozóban, mindenesetre az első komolyabb ügy nem tüzelt fel annyira, mint kellett volna. Úgy értem várható lett volna egy „Red Jonh nyomában” rész kezdésként, de sajnos nem történt meg. Helyette egy átlagos eset, amelynek nem átlagos módon jutottak a végére.

Nagyon kedvelem ezt a sorozatot, várom, hogy milyen újdonságokkal rukkolnak elő az írók erre az évadra. Nem gondolkodok sokat, csak elengedem magam és hagyom, hogy a „Patrick Jane-varázslat” magával ragadjon.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről