The Mentalist - 1. évad és finálé értékelés

 

Óriási népszerűségnek örvend a The Mentalist című sorozat, amit azt hiszem már senkinek sem kell bemutatni, annak ellenére, hogy újoncról van szó. Hazánkban az RTL Klub ad otthont a szériának, amelyet kedd esténként láthatnak a magyar tévénézők. Rendkívül kreatív alkotásról van szó, kiváló színészi teljesítményekkel.
Akik nem nézik, azoknak bátran mondhatom, hogy adjanak egy esélyt Patrick Jane-nek és a Kaliforniai Nyomozó Irodának, nem bánják meg!
Könnyed, elegáns nyomozós sorozat, amely színes történeteket tár elénk. A gépezet motorja a Simon Baker által alakított Patrick Jane, a mentalista, aki cseles észjárásával, hatalmas poénjaival járul hozzá egy-egy ügy sikeres megoldásához. Társaival, Lisbonnal, Van Peltel, Cho-val és Rigsby-vel oldják meg a nehéznél nehezebb gyilkossági ügyeket.


Picit belemennék a konkrétumokba, azok olvassanak tovább, akik nem félnek, hogy lelövök egy-két poént...

 

A sorozat negatív főszereplője egy – a média által – Red John-nak nevezett sorozatgyilkos, aki előre megfontoltan és hidegvérrel meggyilkolta Patrick Jane feleségét és kislányát.
A mentalista ettől kezdve a rendőrségnek dolgozik tanácsadóként, hogy rábukkanjon Red John nyomára és saját maga által szolgáltathasson igazságot. Nem tudjuk ki is valójában a rejtélyes sorozatgyilkos, nem is sok rész (úgy emlékszem mindössze 3) foglalkozik ezzel a témával. Az összes többiben szimplán nyomozgatnak.
A karakterekről: Rigsby és Cho beszólásai, poénjai, és néha szerencsétlenkedései széles mosolyt képesek csalni a néző szájára. Patrick Jane trükkös elméjét, csavaros észjárását pedig még maga Columbo hadnagy is megirigyelhetné.
Az évadzáró természetesen a főszálat boncolgatta tovább. Közelebb kerültek Red John-hoz, de nem sikerült elkapniuk. Ki kell még emelnem ennek a résznek a roppant hangulatos zenéjét, amely még inkább segít, hogy a sorozat elvarázsolja a nézőt.
Sok ezer emberrel együtt nagyon várom a következő szezont, amelytől mindenki megkaphatja a heti Mentalista adagját.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről