Fringe 3x12 - Concentrate and Ask Again

Az előző heti gyengébb részt egy hasonló kaliberű követte, amely kivételesen nem a főszál eseményeit dolgozta fel, de legalább megpróbálta szórakoztatni a kedves nézőt. Hogy ez mennyire sikerült, a tovább mögött kiderül.

Tovább...

Az évek alatt megjegyezhettük, hogy a Fringe-ben semmi sem az, aminek látszik és még a gyengébb részekben is rengeteg ötlet és potenciál lapul, csak valahogy nem tud felszínre törni. Most is valami ilyesmi történt.

Minden azzal kezdődött, hogy egy születésnapos irodavezető kapott egy rongybabát, amely por állagú vegyi anyagot préselt ki magából miután meghúzták a kallantyúját. Az áldozat gyorsan érzékelte, hogy valami baj van, mert pár pillanat alatt minden csontja felszívódott vagy elporladt, vagy ki tudja mi történt.

Lényeg, hogy ilyen paranormális ügyekben Dr. Bishop és csapata tudott csak segíteni. Rövid nyomozgatás után kiderültek a tettes indítékai és világossá vált, hogy lesznek még áldozatok. A fordulat akkor következett, amikor a férfi kihallgathatatlan állapotba (kómába) került. Eddig egy elég random résznek tűnt mindenféle személyes kapcsolattól mentesnek, de minden megváltozott.

Walter-nek az az elképzelése támadt, hogy ha találna egy gondolatolvasót, akkor az segíthetne kiszedni a kómás betegből a szükséges információt. A sok-sok évvel ezelőtti kísérletekből akadt is valaki.

Innentől már inkább a gondolatolvasó fickó körül forgott minden, az ő kálváriáját, mindennapi küzdelmét mesélték el nekünk, kiegészítve Peter és Olivia problémáival. Bár szerintem az egész mindenség arra ment ki, hogy a szőke ügynöknő megtudja, hogy szíve választottja valójában az Ál-Oliviát szereti.

Magát az egész történetet leegyszerűsítették nekünk. Peter-nek az a sorsa, hogy beüljön abba a bizonyos gépezetbe, amely képes teremteni és pusztítani. Ha hősünk Oliviát választja, akkor béke és boldogság vár mindenkire, ha viszont a nő másik világbeli énjét, akkor mindennek annyi.

Összességében egy elég közepes részt láthattunk, amely semmi másra nem volt jó, csak az utolsó előtti bekezdésben taglaltak felénk történő átadására. Abban sem vagyok biztos, hogy a kialakult helyzet tetszik, bevallom én valami mást vártam volna. A kialakult szerelmi szál kezd kicsit zavaró lenni, főleg az új helyzet fényében.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről