Stargate Universe 1x05 - Light

A sötétség után a fénybe értünk. Hogy őszinte legyek, nem tetszett ez a rész. Az ok pedig az, hogy eddig ez hasonlított legkevésbé egy Csillagkapura.

Valahogy nem hozott lázba, nem érte el a hatást. Ismét a drámáé volt a főszerep, olyan érzelmeket láthattunk, amelyeket nagyon nehezen vettem komolyan. Ott kezdtük, hogy a hajó éppen egy csillagba tart.

Nézzük mit történt ezután...

Fárasztó, hogy mostanában egy-két sorozatnál észrevettem, hogy szájbarágós lett. Vajon a tengerentúli tévénézők bizonyos százaléka annyira sötét, hogy nem veszi észre, hogy egy nap felé tart a hajó, hogy külön el is kell magyarázni? Nem lepne meg.

Azért nem jött be az epizód, mert mindent feltettek egy lapra a készítők. Mégpedig a drámára. Ez olyan jelenség, amit nem tudtam komolyan venni, mert természetes volt, hogy úgyis megússza mindenki. Így is lett. A biztos halálra készültek, de nem történt semmi. Arról van szó, hogy a Destiny szándékosan hajtott bele a forró csillagba, hogy így feltöltse magát energiával. Ezt ki nem látta előre?

Amikor ez még nem volt nyilvánvaló - vagyis az életben maradás -  akkor Young ezredes úgy döntött, hogy kisorsolnak 15 embert, plusz 2-t, akit ő maga nevez meg, akik túlélhetik az egész katasztrófát azzal, hogy elhagyják a hajót egy működőképes komp segítségével. 17 ember + némi ellátmány fér el a kompon, amit a legközelebbi lakható bolygóra fognak kormányozni. Lakható, de attól még nem túl bűbájos planéta, legalábbis az adatai alapján.

Az egész idő azzal ment el, hogy sorsolgattak, lázadoztak, mindenki igyekezett a maga javára fordítani a szituációt. Főleg a Ming-Na alakította Camile jellemétől hányok. Undorító kis élősködő, aki ott manipulál, ahol csak tud. Eddig ő a legunszimpatikusabb.

A végén persze senki sem sérült meg, mindenki nagyon happy volt. Pedig nem sokkal jutottak előrébb, mint egy nappal ezelőtt. Azt persze nagyon remélem, hogy az egész sorozat nem arról fog szólni, hogy kifogyunk a vízből, oldjuk meg, kifogyunk az energiából, oldjuk meg, és így tovább. Hiányoznak a klasszikus csillagkapus vonások.

Ja és ha már itt tartunk. Elvileg a Destiny energiaszintje az eget veri most már, szóval nem okozhatna gondot tárcsázni a Földet. Bár ez nem hinném, hogy bekövetkezik, várom a kifogásokat, hogy miért nem lehetséges. Mindenki hazamenne és vége is lehetne a sorozatnak. Várom, hogy láthassunk szép tájakat, új fajokat, félelmetes ellenségeket. Szóval igazi történetet.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről