Stargate Universe 1x06 - Water

Úgy tűnik valami megmozdult a sorozat körül és kissé megkavarta az állóvizet. Nem volt rossz epizód, legalább történtek dolgok.

A fedélzeten tartózkodó utasoknak újabb problémával kell szembenézniük. A levegő és az engergia után, most a víz kezdett el őrült mértékben fogyni.

A tovább mögött részletezem...

Kissé unalmasak ezek a dolgok. Egymás után minden elfogy, szivárog, ellopják, stb. Ahogy az eljövendő részek címeit bogarászom, valószínű, hogy még egy darabig ezt a játékot fogják játszani.

A másik idegesítő klisé már ezzel az epizóddal kapcsolatos. Miért van az, hogy ha valaki felvesz egy űrruhát és kimegy a „vadonba”, akkor mindig minden sorozatban a skafander kilyukad, megrongálódik, stb? Unalmas.

Ami viszont nagyobbá emeli ezt az előzőekhez képest, hogy idegen életforma jelent meg a hajón. Sőt. Még meg is ölt egy embert. Ez már döfi. Arról van szó, hogy a sivatagos bolygón található lény felszökött a Destiny fedélzetére és bőséggel apasztja a vízkészletet. Emlékeztek, egy kisméretű kavargó homokviharral emlékeztet leginkább. Ezen felül ártalmatlannal tűnik, sőt Scott-nak még segített is életben maradni.

Ha már Scott-ról beszéltünk, akkor muszáj megemlíteni, hogy ő és Young felfedező útra mentek egy szélsőséges időjárású planétára. Jeget, pontosabban fogyasztásra alkalmas vizet kerestek, amit csak jég formájában találtak meg. A fagyos bolygó az emberi élet fenntartására tökéletesen alkalmatlan, ezért használták a védőruhákat. Ez a része a történetsornak nem hozott túl sok váratlant, felszínes és kiszámítható volt.

Visszatérve a Destiny-n felmerült problémával, azt találták ki, hogy csapdába csalják a lényt. Egy légmentesen zárható helyiségre esett a választás, csak éppen nem jártak sikerrel. Ezt követően az „izét” belecsalogatták egy hordóba és kidobták a fagyott bolygóra.

Más egyéb érdekesség sajnos nem történt, ellenben jó irányba tartunk. Az évad végére talán még izgalmas részt is fogunk látni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről