Supernatural 6x14 - Mannequin 3: The Reckoning

Az előző heti gyengélkedést követően a sorozat kicsit más vizekre evezett. A legutóbbi záró képsorok éppen elegendő kedved csináltak a folytatáshoz, amely mégsem kápráztatott el bennünket. Az előzetes alapján azt gondoltam, hogy egy poénosabb rész következik, ez sem jött be. Inkább a korai évadok hangulatát idéző epizódot kaptunk, ahol az aktuális ügy történetével akartak minket elcsábítani, némi drámával egybekötve.

Tovább...

Csak kár, hogy az egésznek nem sok mondanivalója akadt, túl sokat nem haladt előre a főszál, ráadásul maga a sztori sem ragadott magával annyira.

A kezdés jól sikerült, Sammy eszméletlenül feküdt a padlón, színészeink kihozták magukból a maximumot. Kár, hogy csak ijesztgetésnek szánták ezt a jelenetet, valójában nem ezen a vonalon haladtunk tovább.

Sokkal inkább egy random rész következett, szokásos kisvárosi balhéval, ahol a lakosok kezdtek elhullani különös módokon. Szerencsére kedvenc szellemirtóink észlelték a bajt és a helyszínre siettek. Jött a szokásos nyomozás, lassan összeállt a kép és kirajzolódott a szituáció.

Ha ez nem lenne elég, feltűnt a színen Lisa és Ben. Azt hiszem sejthető miféle diskurzusokba torkolltak ezek a jelenetek. Dean és (korábbi) barátnője továbbra is ugyanazt a nótát fújják, nincs semmi előrelépés. Ez önmagában nem túl biztató, de legalább nincs visszalépés. Egy darabig attól féltem, hogy hősünk visszatér családjához, amely jelentősen visszavetette volna a történetet, ismét egy helyben állnánk. De hagyjuk is ezt, mert nem így lett végül.

Az alkotók mindent megtettek, hogy több ízben tudassák velünk, hogy itt bizony az emberi drámáé a főszerep mindkét vonalon. Próbálták ilyen irányba terelni a történéseket, átadva ezt a különleges hangulatot. Sajnos ez szinte egyáltalán nem sikerült, főleg Dean és Lisa jelenetei nem tudtak lekötni.

A sztoriban rejlő drámaiság pedig csak a végére bontakozott ki, amely ezáltal nem tudott akkorát ütni.

Összességében egy közepes részt kaptunk, ahol az írók húzásai nem mindig jöttek be, de mindenképp szórakoztatóbb lett, mint a legutóbbi.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről