Supernatural 5x07 - The Curious Case of Dean Winchester

Biztos sokakat – köztük engem is - megviselt az egy hét, amikor nem volt Odaát. Most viszont volt, mégpedig egy teljesen átlagos, mondhatni klasszikus Supernatural epizóddal.

Akik otthonosan mozognak filmes körökben, azok bátran megkockáztathatják kitalálni a tartalmát a cím alapján. Nem árulunk zsákba macskát, minden magáért beszél.

Irány a játékbarlang a tovább mögött...

Az alapszituáció rendkívül egyszerű. Mondhatni sablonos és elcsépelt, mivel szinte mindegyik természetfelettit kedvelő sorozatban elsütötték az évek során. Ilyen-olyan-amolyan okból a főszereplő egyik pillanatról a másikra megöregszik vagy megfiatalodik.

Nem túl eredeti, maga az epizód sem váltotta meg a világot, biztos nem fogják a legjobb 10 Supernatural rész között említeni. Átvezetőnek, lazításnak azonban tökéletesen megfelel.

Minden ott kezdődött, hogy egy 25 éves fiatalember otthon összeesett és öregségben (!) meghalt. Azt gondolná az ember, hogy ez mindennapos, akár velünk is megeshet. Naná, hogy Sam és Dean kapva kapott az alkalmon és közelebbről szemrevételezték a jelenségeket. Rájöttek, hogy egy nagyon öreg boszorkány van a városban, aki pókerezésre invitálja az embereket. Pénz helyett azonban években játszanak. Merész, nem?

Lényeg, hogy Bobby nagyon nehezen viseli a tolószékhez kötött életet, ezért hirtelen felindulásból úgy dönt, hogy feldob laza 25 évet, hátha megveri a pasast. Nem jön össze, ezért Dean menti meg a hátsóját. Csak sajnos az idősebbik Winchester-t is elagyabugyálja a mutatványos, ezért egy szempillantás alatt laza 50 évet öregszik.

Ebből fakadnak a poénok, a hülye szituációk, amelyek inkább erőltetettek voltak, mintsem humorosak. Végül Sam teszi helyre a dolgokat és minden visszazökken a régi kerékvágásba.

Kicsit elgondolkoztam, hogy mire is volt jó ez a rész? Gyakorlatilag semmire. Picit betekinthettünk Bobby lelki világába, de többre nem futotta. Igazából írni sem érdemes ennél többet, akit felcsigáztam, nézze meg az epizódot, még akkor is érteni fogja, ha eddig nem követte a sorozat történéseit.

Na sebaj, majd legközelebb.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről