Dollhouse 1x01 - Ghost

Jobb későn, mint soha alapon megpróbálkozunk egy újabb sorozat bemutatásával, ami nem más, mint a Dollhouse.

A széria elérhető már Magyarországon is szinkronizált változatban. A sorozatok rajongói azonban már valószínűleg jóval hamarabb lecsaptak rá, hiszen már a 2. évadot tapossa a tengerentúlon.

Úgy hírlik nem is lesz belőle több. Kár érte.

A Dollhouse nagyjából egyidős a Fringe-el. Annak ellenére, hogy hatalmas hype övezte a széria világra (képernyőre) jövetelét, nem volt olyan jó a nézettsége, mint várták, ezért rövidesen kiderült, hogy a csatorna nem tervez vele hosszabb távon.

Mindezek ellenére merem ajánlani, hogy kipróbálják azok, akik eddig nem ismerték, mert a nagyot dobbantó sorozatokból amúgy is hiány van. A Dollhouse kétségtelenül egyedire sikeredett.

Itt részletezem...

Szóval nehéz manapság valami egyedivel előállni, mert (hiába jó) vagy tetszik az embereknek, vagy nem.

Főhősünk egy Echo fedőnevű lány, akit tekinthetünk egy üres kalapnak addig, ameddig bele nem rakják a nyuszit.


Maga a Dollhouse pedig egy jól jövedelmező vállalkozás
, amely forradalmi szolgáltatást kínál. Mindent a megrendelőért. Echo egy üres test, csak az alap képességekkel. Számítógéppel azonban bármilyen személyiséget, képzettséget rá tudnak tölteni. Mint egy modern prosti, akit nem csak arra lehet használni. Ha az ügyfélnek egy barát kell, ő az lesz.

A bevezető részből az is kiderült, hogy a hölgyemény túsztárgyalónak sem utolsó. Egy dúsgazdag üzletember kislányát rabolták el csúnya gonosz emberek és nem kevés pénzt kérnek azért, hogy visszaszolgáltassák. Itt jön a képbe a Dollhouse, akik Echo-t felruházzák a megfelelő képességekkel, annak reményében, hogy segít lebonyolítani a cserét.

Igazából nem is maga a történet volt a fő mondanivaló, hanem az alapfelállás. Megtudhattuk ennek a masszívan illegális vállalkozásnak a mivoltát, motivációját. Echo „megfigyelője” egy Boyd Langton nevű pasas, aki nyomon követi a lány ténykedését, ügyelve a biztonságra. Feltűnt még a színen egy Paul Ballard nevű szövetségi ügynök, aki megszállottan kutat a Dollhouse után, de a kollégái azt hiszik, hogy elment az esze. Cukkolják is ezzel.

Miután happy enddel zárult a túszdráma, Echo visszatér a központba, ott gondosan letörlik a nap emlékeit és ő újra az egyszerű, butácska baba lesz, aki semmit sem tud arról, ami körülötte zajlik.

Összességében nekem tetszik a sorozat, talán maradok is és bepróbálom a többit.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről