The Losers OST

Mivel azt is megszavaztátok, hogy foglalkozzunk a filmzenékkel is, hát lassan, de biztosan el kezdjük e tevékenységünket a lapon. A Sex és New York 2 zenéi után, most a Vesztesek bosszúja következik, mely John Ottman zeneszerző munkája. Még pedig remek munkája.

Itt folytatom!

Mr. Ottman már nagyon régóta foglalkozik zeneszerzéssel és számos – műfajában különböző – produkción dolgozott már. Olyan mozikat hangszerelt, minta a Közönséges bűnözők, Kábelbarát, A szörny, Az eminens, de az X-men második felvonásában is benne volt a keze. És ne feledkezzünk el a Viasztestekről (:D), a Durr, durr és csókról, a Fantasztikus négyes filmekről, a tragikus Superman visszatér-ről, az Invázióról vagy a Valkűrről. Ez persze nem az összes munkája volt – 1993 óta rengeteg mozinál segédkezett, ami a zenét illeti. Jelen esetben a The Losers, vagyis a Vesztesek bosszúja kerül terítékre.
Akritikában már említettem, hogy ez a tizenhat dal nem akármilyen hallgatnivaló.
Ha lehet ilyet mondani – és már miért ne lehetne? – jobb mint maga a film.
Ez nem az a típusú OST, amihez összeszedegették a számokat…  nem, ez bizony elejétől a végéig Ottman munkája.
Egy hangulatos, több hangszert is felvonultató, változatos – dalokon belül is – könnyed mégis „tökös” muzsika. Amilyen maga a film is.
A zene és a mozgókép remek összhangban van egymással ez tény, de filmzene önmagában is remekül megállja a helyét, nem kell mellé a képanyag.

A Vesztesek bosszújában ehhez mérten több dal is felcsendül, kezdve az első Deadman-nel, ami tulajdonképpen felvezetése a Not Soldiers Anymore-nak, mely végső soron kiérdemli a The Losers Theme címet, hiszen ennek a dallamai csendülnek fel leggyakrabban.
Persze akadnak olyanok is, melyeket a filmbeli helyszínekhez rendeltek hozzá – mint a Miami Heist, a Mumbai Max. Aki szereti a jóféle instrumentális gitárzenéket, annak bátran ajánlom a beszerzését.
A Double Crossed (amikor elfogják őket a kikötőben) is egy remek lassabb dal, vagy a The Losers, melyben felcsendül a Not Soldiers Anymore részlete is, esetleg a Shootout lehet az ember kedvence.
Az viszont biztos, hogy John Ottman remek filmzenét komponált.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről