Válasz a hozzászólásra

Heroes Reborn - Megerőszakolt kedvencek?

Heroes Reborn banner

Nagy volt a lelkesedésem, amikor annak idején arról lehetett olvasni, hogy az NBC feltámasztaná egy röpke időre a régen oly népszerű Hősöket. Sokakkal ellentétben nekem az anyasorozat utolsó évada is tetszett, örültem, hogy ismerős arcokat láthatok hétről hétre. A sorozat rengeteg hibája ellenére az elvitathatatlan, hogy nagyon sok olyan karakterrel találkoztunk, akikre a mai napig emlékszünk. Kellő lelkesedéssel és nosztalgikus érzésekkel néztem végig ezt a 13 epizódot.

Nem is tudom, hogy a pozitív gondolatokkal vagy a negatív érzésekkel kellene-e kezdenem.

Na, jó lássuk azt, ami leginkább felbosszantott. Nem értem, hogy miért kell régi, kultikus karakterekből idióta gonosztevőt csinálni mindenféle logikai megfontolás nélkül. Parkman az anyasorozatban teljesen normális, szerethető emberke volt, itt viszont teljesen kifordították önmagából. Meg se magyarázták a dolgok alakulását, ő most ilyen és kész. Hogy erre mi szükség volt, azt fel nem tudom fogni.

A készítők igyekeztek a régi rajongókat is megcélozni, ugyanakkor új célközönséget is bevonni az egészbe, ami nem is sikerült rosszul. A Heroes esszencia, a megfoghatatlan hangulat azért végig a helyén volt, ráadásul olyan sztorit kaptunk, hogy bátran bepróbálkozhatott az is a sorozattal, aki még sosem látott egyetlen korábbi részt sem. Nyilván pontosan ez volt a cél, meglepően sikerült is végrehajtani.

A kivitelezéssel viszont már akadtak gondok. Nagyon sok helyen rettentően „B” kategóriás gagyinak érződött a megvalósítás. Aki sok sorozatot néz, az valahogy hozzá tud szokni, hogy mi az elvárható egy tévébe készített epizódtól, mik azok a trükkök, amiket várni lehet. A Heroes Reborn igen sok helyen alulmúlta az alapvető elvárásokat. Sokszor nem éreztem rajta a profizmust.

Én az a fajta rajongó vagyok, aki nagyon szerette volna szeretni a művet, de nem sikerült. Sose szoktam olyat mondani, hogy kár volt valamit elkészíteni, mert mindenkinek szíve joga, hogy mit néz meg és mit nem. Itt viszont valami ilyesmit érzek. Kár volt néhány szereplőnek ilyen sorsot szánni, kár volt őket így újra látni. Parkmant már említettem, de Noah teljesen értelmetlen halála is pontosan ez a kategória.

A sztori sem volt valami eget rengető eresztés. Vicces, hogy az a Claire Bennet volt említve a legtöbbször, aki nem is szerepelt a Heroes Rebornban. Azt persze meg kell jegyezni, hogy a téli szünet előtti két epizód elég jól sikerült. Ott volt először célja a sztorinak, olyan dolgot vettek elő, amire nem nagyon lehetett számítani. Meg tudtak lepni, ráadásul stílusosan tették, ami tetszett. Azt gondolná a néző, hogy innentől megindul felfelé a színvonal, pedig közel sem. Elkezdték Noah-t hanyagolni, ami meg is látott az egészen. Egyszerűen az új karakterek képtelenek voltak elcipelni a hátukon az egész produkciót.

A vége pedig olyan volt, hogy akár még folytatás is jöhetne, amire egy darabig biztosan nem számíthatunk. És azt kell mondjam, hogy Tim Kring és bandája mindezt csak saját maguknak köszönhetik. Nem sok halott sorozat kap egy újabb esélyt. Ők pedig a közelében sem jártak annak, hogy éljenek a lehetőséggel. Röhejes, nem multiplatformban kell gondolkodni, hanem egy nyamvadt évadot korrektül megcsinálni.

4

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről