Heroes 4x17 - The Art of Deception

Azt hiszem ma meg kell dicsérnem a Heroes-t, mert egy elég korrekt részt sikerült a szemünk elé varázsolni.

Látszik, hogy felpörögtek az események, visszatért a régi varázs, újra gyorsan repült a 40 perc és az ember a to be continued felirat láttán sóhajt egy nagyot.

Ilyennek kéne lennie az összes résznek. Na, persze van 1-2 dolog, ami még mindig zavar, de ezeket már csak a tovább mögött árulom el.

Tovább...

Úgy érzem, hogy Sylar-rel még mindig nem tudnak mit kezdeni az írók. Annyi mindennel próbálkoztak már az évek során, de igazán egyik lehetőség mellett sem álltak ki hosszabb ideig. Most már kezd zavarni, hogy ezen a fronton nem történik számottevő változás.

Most úgy vagyok, vele, hogy talán majd Peti helyre teszi a dolgokat a következő részben, de ki tudja mi lesz és meddig tart.

Parkman is csak gyökérkedett ahelyett, hogy segített volna szegény Gabrielnek megszabadulni a csúnya, gonosz képességektől.

Akikkel találkoztunk ebben a részben: Peter, Sylar, Parkman, Claire, Noah, Karneválosok.

Még láthattuk Emmát, Tracy-t és Petrelli mamát egy rövid ideig, de nem ők voltak az epizód mozgatórugói.

Sylar, Parkman és Peter.

Talán ezek képsorok hozták nekünk a tényleges izgalmakat. Sylar hozta a formáját, vendégségben valahogy mindig sziporkázik. Ez most sem volt másképp. Jót csevegett Parkman feleségével, míg a túlsúlyos ex-zsaru haza nem ért. Ezt követően kezdődött az igazi „balhé” és megtudhattuk mit is akar Sylar. Ismételten jó útra akar térni és úgy gondolta, hogy ebben a képességei akadályozzák meg, amelyet hosszú évek alatt halmozott fel. Így hát megkérte Matt-et, hogy ha egy mód van rá, szedje ki belőle ezeket.

Ekkor még Parkman megértőnek mutatkozott, még talán segíteni is akart, de túl nagy feladatnak bizonyult a dolog végrehajtása. Így aztán Sylart bezárta a saját elméje börtönébe „örökre”. Izibe hozzá is látott befalazni a srácot, hogy ne árthasson többé senkinek, de ekkor jött Peti a fehér lovon azzal az eltökélt céllal, hogy megmentse Gabriel életét, mert csak ő mentheti meg Emmát attól, hogy rossz dolgot csináljon sok emberrel.

Ez bizony a nem várt fordulatok közé tartozik, ki gondolta volna, hogy Peter segít Sylarnek. Lényeg, hogy Pete is Sylar „börötnébe” került. A végső megoldás még várat magára. Majd a következő részben.

Claire, Noah, Karneválosok.
Lényegében csupán két fronton játszódtak az érdemi események. A cirkusz képviselte a másik oldalt, ahová Noah igyekezett egy távcsöves puskával a vállán. Eltökélt célja, hogy kivonja Samuelt a forgalomból egyszer és mindenkorra. Claire sikeresen belekotnyeleskedett a procedúrába, így nem lett lyukas Mr. Sulivan feje. Ellenben meghalt Lydia, akit Samuel többszöröző képességű haverja lőtt le. Zseniális, amit ez az ember művel. A saját népe már ott tartott, hogy elkezd kételkedni benne, akkor előrántott egy ilyen tervet a kalapból. Csupán egy áldozat kellett neki, akit az emberei még nála is jobban utálhatnak. Így jött Benett a képbe.

Robert Knepper megint zseniálisat alakított. A karakter jelleme kifinomult és a Prison Break-et megjárt színész nagyon érzi. Le a kalappal.

Összességében egy erős Heroes epizód volt, amely felfokozott tempójával repítette magasba a színvonalat. Reméljük a lelkesedés megmarad a következő részig és még tovább is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről