Heroes 4x08 - Once Upon a Time in Texas

Egészen különleges részt köszönthettünk ezen a héten. Nem volt rossz, bár agyalni nem nagyon érdemes rajta, biztos lehetne találni sok-sok logikai bakit.

Lényeg, hogy láthattunk rég elfeledett „hősöket”, mindezt különleges hatással és történettel fűszerezve.

Tovább...

Hiro játszotta most a központi szerepet, lényegében az ő szemszögéből követhettük nyomon az egész epizódot. Voltak némi mellékvágány is, ami bár ne lett volna, mert csak rombolta az összképet. Benett múltbéli döntéseit láthattuk, így akarták színesíteni a történetet, fokozni a feszültséget, nekem sajna nem jött be.

Minden ott kezdődött, hogy Hiro megérkezett a 3 évvel ezelőtti Texasba, hogy megmentse Charlie nevű szerelmét a biztos haláltól. Biztos mindenki emlékszik rá az első évadból. Sylar végzett vele akkor. Most azonban fordulni látszott a kocka, a kis japán nagyon elszánt volt és fejébe vette, hogy nem hagyja meghalni a hölgyet.

A másik történetszálon Noah Benett mindennapjait láthattuk. Nem volt valami izgi, ezért nem is részletezném. Ellenben tetszett, hogy néhány képkocka idejére visszacsempészték a szériába Isaac Mendezt. Köszönet érte.

Nem szép dolog megváltoztatni a történelmet, Hiro pedig pontosan ezt akarta elérni. Kétségtelen, hogy ha egy dolog változik, akkor akár minden borulhat és ez óriási mértékben kihathat a jelenre. Kivéve persze, ha minden így volt megírva. Ebben az „univerzumban” lehet változtatni a dolgokon. Az ifjú Nakamura sikeresen megmentette Charlie-t, még pedig olyan módon, amit senki sem gondolna. A csaj agyában van egy daganat, amitől haldoklik, de a „hős” Sylar – némi infóért cserébe – megmentette őt. Ezt ki gondolta volna?

A bonyodalmat az szolgáltatta, hogy feltűnt a színen Samuel, aki követte Hirot a múltba. A saját önző céljaira használta fel a körülmények alakulását.

A rész végén jó nagy csattanót kaptunk, mondjuk úgy, hogy visszatért a rég nem látott Mohinder Suresh, még pedig olyan helyzetben, amit a rajongók már régóta látni óhajtottak.

Összességében az évad legjobb része volt. Biztos lehetne benne hibákat találni, de igazságtalan lenne, mivel jóval lendületesebb volt, mint az előző 5 epizód együttvéve.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről