Heroes 4. évad finálé

Kicsit rövidkére sikerült ez a szezon és szerintem a történet megosztja a nézőközönséget is. A finálé pocsék volt, egy szimpla résznek még elmenne, de egy évadnak/sorozatnak a lezárásának?!

Igazság szerint az egész szezon kicsit gyengécske volt, nem mintha az előzőek jobbak lettek volna, de itt volt ok a reménykedésre, mert behoztak új szereplőket és egy egészen új megközelítést.

Spoileresen folytatom...


Az évadhoz képest borzasztóan gyenge volt a finálé
. Ha pedig visszagondolunk a kulcsfontosságú szereplők motivációira, akkor még a röhögőgörcs is elfoghat. A fejezet főgonosza azért csinált mindent, hogy felcsípjen egy csajt? Miután kikosarazta eldöntötte, hogy megöl egy csomó embert. Mondanom sem kell, hogy ez aztán logikus és átgondolt motiváció. Tapsot érdemel.

Továbbra is azt érzem, hogy túl sok szereplőt akarnak megmozgatni és kevés figyelem jut az egyénekre. Vagy pedig az történik, mint mondjuk az előző részben, hogy kapunk egy nagyon jó és egy bűn rossz történeti szálat. Ennek így nem sok értelme van.

Visszatéve az évadzáróra, elmondható, hogy semmilyen érzelmeket nem tudtak megmozgatni bennem. Szörnyen kiszámítható és felületes volt. Pontosan úgy varrták el a szálakat, ahogy számítani lehetett rá. Vagyis még annyira sem, mert senki se halt meg. Nem is drámai halált hiányoltam, hanem bármi olyat, amiből kiderül, hogy itt bizony egy finálét nézünk.

Csak röviden a történet.

Benett és Claire kijutottak a föld alól Tracy segítségével. Ezt követően elindultak a Central Parkba, hogy leállítsák Samuelt. Eközben Peter és Sylar is feltűntek cirkuszban hasonló szándékokkal, plusz Emma megmentésének gondolatával. Hiro és Ando is csatlakoztak a kis csapathoz és a világon mindenkit megmentettek. Az emberek nélkül Samuel erőtlen lett és elvitték a rendőrök. Ennyi.

Szerintem aki nem követi a sorozatot, de elolvassa ezt az összegzést, az is libabőrös lesz. Szokás szerint megkaptuk a következő fejezet nyitó képsorait, amely nálam szintén kiverte a biztosítékot. Az általam már régóta feketelistán lévő Claire mackó úgy döntött akciózik egyet és a kamerák előtt leugrik egy óriáskerékről, hogy mindenki láthassa, hogy vannak képességgel rendelkező emberek. Az akció meg is történt, mindössze 4-5 olyan hős volt a közelben, akik megakadályozhatták volna, de végül is minek? Tök fölösleges bármit is tenni, hogy megmaradjon legféltettebb titkuk és talán békében éljenek.

Az meg már csak tényleg hab a tortán, hogy még Isten se tudja, hogy lesz-e 5. évad. Egyelőre csak találgathatunk, hogy berendeli-e az NBC a következő szezont vagy bevágja a sarokba az egész sorozatot. Döntés majd később. A tény, hogy hivatalosan még nem erősítették meg a következő évad érkezését, még semmit sem jelent. Szóval kár lenne idő előtt temetni a sorozatot. Az viszont tény, hogy nem ilyen befejezést érdemel.

Összegezzük kicsit a szezont!

Talán a legfontosabb, hogy behoztak néhány új szereplőt, köztük Samuelt, vagyis Robert Kneppert. Azért emelem ki őt, mert talán minden részben szerepelt, kétségtelenül ő volt az évad húzóembere. A Prison Break-ből jól ismert színész nagyon jól eltalálta a karaktert, voltak felejthetetlen momentumai. A tény, hogy leszerződtették az egész évadra (a korábbi tervekkel ellentétben) jót tett a sorozatnak.

Változások történtek a fejezet elmesélését illetően is. Nem mutattak nekünk semmit, hogy mi lenne az évad célja, hol érnek össze a szálak, stb. Bár lehet, hogy csak azért nem fedtek fel előttünk jeleneteket az évadzáróból, mert egy hatalmas baromság lett végül és talán elment volna az emberek kedve tőle.

Egy kedves régi arcnak is búcsút mondtunk, Nathan-t elvileg nem látjuk többé. Sylarből pedig úgy tűnik véglegesen jófiú lett. Nagyon remélem, hogy ezt a szálat már nem bolygatják. Annyiszor okoztak már csalódást ezzel. Ok, javuljon meg, de akkor ez maradjon is így.

Összességében maga az évad elég felemásra sikerült, a finálé egyértelműen harmatgyenge volt.

Ezúton szeretném megköszönni a fordító, Lalee egész éves munkáját. Hálásak vagyunk a remek színvonalú és gyorsan elkészített feliratokért.

0

Nagyon remélem hogy lesz

Nagyon remélem hogy lesz folytatás. Ha most abba hagynák az nagyobb érvágás lenne mint a My name is Earl idő elötii befejezése. Mellesleg nem is lenne roszz témája az 5. évadnak. Ugyan kicsit kiszámítható hogy mik történnének, pl megint kapnánk egy Danko-t, aki jól bekavarna, de biztos jobb lenne a 4. évadnál. Mellesleg kiváncsi vagyok hogy most hogyan vonnák ki Hiro-t a forgalomból, mert ugye az túl egyszerű lenne ha ő visszamenne az időben és mindent helyrehozna. A másik érdekes szál pedig Sylar lenne. Ha ez az 5. évad egy befejező szezon lenne akkor feltehetően annak lehetnénk szemtanúi ahogy Gabriel küzd a sötét oldal ellen. Szerintem egy drámai utolsó részben meg is halna, feláldozná magát, vagy kinyírnák, nem tudom, de az írók biztos nem bocsátanák meg neki azt a sok megölt embert.

wouhn képe

Én is örülnék egy következő

Én is örülnék egy következő évadnak, ami talán még nem is kell, hogy az utolsó legyen. Mert valljuk be, hogy nem ilyen finálét érdemel a sorozat. Az én személyes véleményem, hogy lesz folytatás, mert akármennyire is fikázzák a 4. évadot, még mindig jobban teljesített, mint a 3. Ha meg el akarta volna kaszálni a csatorna, akkor már megtette volna, legalábbis bejelentette volna.

Én is szeretném ha

Én is szeretném ha fojtatódna. Mert oké hogy nem volt jó a befejezés, de lehet h nem is befejezésnek szánták. Már pedig ha nem befejezés akkor még tűrhető. + nekem mondjuk akármit mondhat akárki az lesz a véleményem, hogy a 2. évadon kívül az összes többi jó volt. Persze vannak benne logikai hibák, de gondojjatok bele... ez mindegyik hasonló sorozatban előfordul(szinte).

wouhn képe

Sajnos már biztosan nem fog

Sajnos már biztosan nem fog folytatódni a sorozat, talán van esély egy lezáró filmre, de ennek is minimális az esélye.

Hülyéskedsz ezzel, hogy nem

Hülyéskedsz ezzel, hogy nem mozgatott meg benned semmilyen érzelmet az utolsó rész?!?

Hiro elengedi élete szerelmét, mert látja, hogy végül is boldog lett. Ez naggyon kemény!

Sylar megváltozik és megment valakit életében, ha nem is először, (hiszen Charlie volt az első, de ott kényszerítve volt) és örül neki,
és kimondja, hogy " I'm a hero "

Három főszereplő volt voltaképp. Hiro, nem véletlenül Heroes az egész sorozat címe, Peter, és Syler.
Hiro itt mondja ki, hogy beteljesítette minden küldetését, azaz kijavította minden hibáját.
Ő az, akinek senki sem tudta igazá elvenni az erejét, vagy legyőzni őt...
Peter pedig, a jó, végül összebarátkozik Sylerrel, a rosszal.
Peter végül is megbocsátja, hogy megölte a bátyját. Syler pedig valóban átalakul és a jó szolgálatába állítja erőit.
Ők ketten tudtak átvenni erőket másoktól, azaz voltak elég erősek jellemben, hogy azt hordozzák (erre Syler utal is)

Az egész sorozat a legkomolyabb morális kérdéseket teszi fel. És akármilyen gagyi is a lezáró rész a sorozattechnikailag, de a morális kérdések tekintetében megdöbbentő módon méltó lezárása az egész sorozatnak...

A.

 

A legjobb sorozatot kaszálták

A legjobb sorozatot kaszálták el a világon :/

Egyszerűen nem értem hogy

Egyszerűen nem értem hogy mért kellet ezt a sorozatot lekaszálni. ÉLetem talán legjobb sorozata mert itt végre nem a szokásos hétköznapok témáit hozzák fel hanem a kapscsoltok (rokonság szerelem) témáit bolygatják. Szerintem ezt a sorozatot azért vonják ki a forgalombol mert az emberek nem hajlandóak belegondolni az életük be és meghozni a helyes esetleg legjobb lépéseket. Például vegyük Petert meg Sylart valamint Matt Parkmant az utolsó részekben ez a kapcsolat nem csak arról szól h kiszabadulnak a rémálomból...
És amugy meg ha neked nem jött be Claire akkor elég nagy szegénységibizonyitványrol teszel tanubizonyságot...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről