Heroes 4x06 - Tabula Rasa

Valamivel jobb rész volt az előzőnél, de hosszabb távon ez is kevés lesz. Főként, hogy én ezeket úgy mondom, hogy nagy rajongója vagyok a Heroes-nak, ezért sem mérvadó az én írásom. A nagy kritikusok biztos máshogy állnak hozzá.

A legnagyobb baj, hogy látszólag nem vezetnek sehová a történések. Az első évad azért is volt jobb, mert láttunk egy bekövetkezendő katasztrófát, amit meg kellett állítani. Itt nincs ilyen, nincs semmi célkitűzés.

Tovább erőltetik azokat a szereplőket és történetszálakat, amelyektől a szegény néző felsír, hogy „Mi a francnak ez?”

Tényleg elég rossz útra tévedt a sorozat, csak sajnos ezt az írókon kívül mindenki látja.

tovább...

Kevés szereplőt foglalkoztattak ismét, nem volt Clair (hála a Jóistennek), Parkman-t is rég láthattuk.

Sylar, vándorcirkuszosok, Peter, Hiro, Emma, Noah.

Ők a mai kínálat, nézzük mit is hoztak össze nekünk.

Sylar, vándorcirkuszosok. Ez a vonal tetszett, még akkor is ha elég kiszámíthatóra sikeredett. Gabriel-t befogadták Samuel-ék. A „cirkusz igazgató” eltökélt célja volt, hogy előhalássza Sylar emlékeit, felszínre hozva a szörnyeteget is. Ez csak többé-kevésbé sikerült, most szegény emberből amolyan Nathan-Sylar-Gabriel hibrid született. Ismét a gyilkos jó útra térítésének lehetünk szemtanúi, mint már mindannyiszor. Érzem, hogy ismét nem lesz az egészből semmi, akármit is alakítanak a jellemén, a fejezet végére vissza fogunk zuhanni oda, ahonnan kezdtük. Akkor minek ez az egész? Jó, de mégis kevés. És nem tűnik maradandónak.

Hiro, Emma. A kis japán mindig is szimpatikus figura volt, a sorozat egyik oszlopos tagja, aki nagyon hiányozna, ha nem lenne.
Ettől függetlenül azt kell mondjam, hogy szar lehet hülyének lenni. Mire is gondolok?
Hiro elteleportálta magát Peter lakásába, ahol összeesett. Be is került a kórházba, ahol Peter világos képet kapott egészségi állapotáról. Itt jött a sablon. Hiro agydaganattal küzd, nem sok van már neki hátra. Ilyenkor mi is a teendő? Petike igyekezett segíteni, közben Hiro összeismerkedett Emmával (kell ez a szereplő minden részbe, de nagyon) és adott neki egy-két tanácsot a képességével kapcsolatban. Az ázsiai fiú hozta a formáját, bohóckodott egyet, ezzel segített Emmának. Az egész hülyeségnek az lett a vége, hogy Hiro elteleportált a múltba, hogy megmentse Charlie-t. Csak éppen nem sokkal ezután Peter visszatért és meg tudta volna gyógyítani, csak addigra Hiro már köddé vált. Sok értelme volt.

Peter, Noah. Peter fejébe vette, hogy megmenti Hiro életét, átvette a teleportálós képességet és ellátogatott a Benett házba. Noah mondta neki, hogy van egy fiú - egy gyógytó - aki talán segíthet. Felkeresték, drámáztak egyet, az lett a vége, hogy Peti megszerezte a gyógyító képességet és repülővel (!) visszaindult a kórházba Hiro-hoz. Húh, de ötletes. Nem hogy fogta volna a gyereket, elrepítette volna Hiro ágya mellé és mondta volna neki, hogy „Gyógyítsad megfele!” Ááááá! Ez túl logikus lépés lett volna és még az időből se futottak volna ki. A másik agyrém, amit 5 másodperc alatt elintéztek, hogy Clair vére ugye mindent gyógyít, de ebben az esetben csak felerősítené a tumor. Ok, rendben.

Mostanában nagyon keveset mutat a Heroes a szebbik arcából, csak nehogy ennek meg legyen a következménye.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről