Heroes 4x18 - The Wall

El is felejtettem említeni, hogy hamarosan véget és a Heroes 4. évada. Pontosabban már csak a finálé van hátra.

Az évadzáró előtti epizód várakozáson felüli teljesítményt produkált. Bevallom, nekem nagyon tetszett. Vagyis inkább vegyes érzelmeim vannak, mert két szálon futott a cselekmény, ebből az egyik meglátásom szerint pazar volt. Megjött a várva várt karakter-központúság és úgy tűnik most tényleg változni fog egy-két dolog.

Bővebben itt...

Nem vitték túlzásba az epizódban szereplő karakterek számát, talán ez most nem is volt akkora baj. Amúgy is neheztelek néha a sorozatra azért, mert túl sok szereplőt mozgatnak meg egyetlen rész alatt, így sokszor elvész az egyéni mondanivaló.

Itt most csak két szálon futott a cselekmény.

Peter és Sylar. Kezdem a pozitív csalódással. Peter bent rekedt Sylar álomvilágában, ahol Gabriel már 3 éve raboskodott. Ekkor tűnt fel Peti, akivel újabb éveket húzott le az időközben megkopott egójú sorozatgyilkos. Láthattuk, hogy Sylar valóban megváltozott, egészen más lett Zachary Quinto arckifejezése is. Talán ez most olyan változás lesz, amely tovább tart 1-2 epizódnál.
Peter is megbarátkozott egyetlen társával, meg is kockáztathatjuk, hogy megbocsátotta testvére meggyilkolását. Együtt döngették a falat, amely az álomvilágot és a kinti valóságot kötötte össze. Mint már említettem, odabent sok-sok évet töltöttek együtt, ez a külvilágban azonban csak fél napot vett igénybe.

A történetük végén láthattuk, hogy az évadzáróban talán egymás mellett fognak harcolni. Érdekes lesz. Mindenesetre jól mutatnak társként.

Claire, Noah, Samuel. A másik eseménysor már jóval szürkébb lett, tele olyan felesleges jelenetekkel, amelyeket nyugodtan elmesélhettek volna máskor, nem az évadzáró felvezetésében. Megismerhettük Benett korábbi életét. 1985-ben még egészen más volt számára a világ. Volt egy felesége, akit meggyilkolt egy képességgel rendelkező férfi. Ezt követően szervezték be a Társasághoz. Feltűnt Eric Roberts is. Nem mintha hiányzott volna, de néhány embernek biztos élmény volt újra találkozni vele.

Claire volt a középpontban, neki mutogatták apja régi emlékeit, abban bízva, hogy így majd Samuel és csapata mellé áll. A terv nem vált be, a szőkeség kitartott Noah mellett, amelyet Samuel nem igazán tolerált. Lényeg, hogy egy lakókocsiban a föld alatt rekedtek Mr. Sulivan jóvoltából.

Eközben fellebbent a fátyolt, kiderült, hogy mi is a cirkuszosok nagy terve. „Előadás” New Yorkban. Na, de ne trapézos mutatványokra tessék gondolni, hanem igazi vérfürdőre, miközben elveszik, ami jár.

Ebben már csak Sylar és Peter tudja megállítani őket, akiket igyekezett Samuel haverja likvidálni. Így fejeződött be a rész, átadva a folytatás lehetőségét az évadzárónak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről