Heroes 4x09 - Shadowboxing

Picit átlag feletti rész volt, lekötött, néhol még izgultam is.

Az előzőt nem űbereli, lényegében minden visszaszökkent az eddigi kerékvágásba. Mintha a 8. részt egy önálló különkiadásnak kéne tekinteni. Nem illett bele a negyedik évadba, sem szerkezetileg, sem élvezeti szempontból.

Újból kevés szereplőt mozgattak meg, akik története csak itt-ott kapcsolódott össze.

Lássuk miről is van szó...

A heti adag: Clair, Peter, Emma, Nathan/Sylar, Matt/Sylar, Benett, Samuel.

Haladjunk sorba.

Clair és Noah Benett. Azt hiszem ez az a történetszál, amely mindig hozza a színvonalat. Sosem kapunk mást, csak azt, amit elvárunk. Egy biztos. Ha összevágnák a részekből Clair évadát és DVD-n árusítanák, a büdös életbe senki se venné meg.

Ennyire volt jó most is a szőkeség kálváriája. Ott kapcsolódtunk be, ahol legutóbb félbe maradt. Megtámadta a lányokat Becky, a láthatatlan csajszi. Clair rögtön segítséget kért apucitól. Ő és a Haiti jöttek, hogy elrendezzék a dolgokat. Clair Bear újdonsült barátnője lelépett, közben Samuel pedig feltűnt. Mondott ezt-azt. Igyekezett átcsábítani a „sötét oldalra”, nem sok sikerrel. Némi közjáték után Samuel és Becky elhúzták a csíkot. Ex-T-bag látszólag jól megpuhította a „sérthetetlen lányt”. Eddig majdnem minden úgy alakul, hogy a karneválosok akarják. De vajon mit akarnak?

Peter és Emma. Semmi extra, inkább unalmas, mint érdekes.
Peti halomra mentegeti az emberkéket az új gyógyító képességével. Egy méretes vonatbaleset után meg is gyűlt a baja a sok haldoklóval. Minden gyógyítás után kicsit elfáradt. Nem tudom lesz-e még később jelentősége ennek. A vészhelyzet orvost is képes szülni, ezt Emma jól bebizonyította, amikor megmentette egy kislány életét.
Sokat drámáztak, sok mellébeszélés volt. A megható pillanatokkal nem is lett volna semmi baj, csak éppen olyan szereplő körül forognak ezek a dolgok, akit kb. 5 résszel ezelőtt ismertünk meg és engem speciel marhára nem hatott meg.
A végén Peter-t meglátogatta egy régi...

Nathan/Sylar. Nem sokat mutatták őt, így nem is tudok mit írni. Sylar visszaváltozott Nathan Petrellivé és elrepült jó messze a vándorcirkusztól. Ki találja ki hová? Peter-höz, a tesókájához. Őszintén szólva ez az apró jelenet jobban megérintett, mint a többi drámázás. Főleg azért, mert úgy hírlik, hogy Adrien Pasdar kénytelen elhagyni a sorozatot, mivel kiírták a folytatásból. Sajnálom, mivel csak ritkán volt számomra ellenszenves, nálam még benne van az elfér kategóriába.

Matt/Sylar. Lassan ott tartunk, hogy minden szereplő kap maga mellé egy Sylar-t poggyásznak. Ezen a fronton történtek érdekességek. A gonosz Gabriel átvette Parkman teste fölött az irányítást és elindult New York city-be meglátogatni Peter Petrellit. Az ok a napnál is világosabb. Sylar őt látta utoljára, mielőtt Matt testébe kényszerült. El kell mondjam, hogy ez a két ember együtt egészen zseniális. Poénosak, hitelesek, még izgalommal is tudnak szolgálni. Sylar Texasban kicsit kávézgatott, Matt közreműködésével megjelentek a zsaruk és jó pár golyóval jutalmazták a testrablót. Vajon Matt/Sylar túléli? Vagy Parkman akkora hős lesz, hogy a saját élete árán viszi sírba ezt az elmebeteg gyilkost?

A válasz: folytatjuk...

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről