Heroes 4x01-02 - Orientation

 

Végre valahára a hősök visszatértek közénk. Mégpedig nem is akárhogy, egy 2 órás évadnyitó epizóddal. Biztos ismételten sok helyen lehúzzák majd a sorozatot, én nem érzem, hogy szar lenne. Amíg lesz Heroes, addig biztosan nézni fogom.

Új évad, új fejezet. Mégpedig redemption (megváltás) címmel. Valljuk be, ez így nem sokat mond, az, hogy mit tartogat ez a fejezet, még a jövő muzsikája.
Az új szereplők behozása ígéretesnek tűnik, főleg Robert Knepper. Na jó, elfogult vagyok a Prison Break miatt, de végre látok valakit, akinek van is némi tehetsége ehhez a szakmához. Nem úgy, mint egyeseknek.

Karácsonyra mindenképpen azt kívánom, hogy lássunk egy nagyon jó évadot, amely a kétkedőket és idő előtt távozókat is meggyőzi, hogy igen is a Heroes-nak helye van az NBC hétfői programjában.

A tovább mögött folytatom...

Azon töröm épp a buksim, hogy ha Clair annyi ember számára idegesítő már évek óta, akkor mi a fenének kell erőltetni a szerepeltetését? Én nagyon utálom szegénykét, remélem nem fog megsértődni. A baj csak az, hogy az új történetszála baromi unalmas és kötve hiszem, hogy bármi jó is ki fog sülni belőle.

A készítők – jó szokásukhoz híven – ismét sok karaktert mozgattak, több különálló szálon futnak a cselekmények, amelyek remélhetőleg valahol találkoznak majd. Igaz, hiányérzete is támadhat az embernek. Hol van Mohinder? Kérdezhetjük joggal. Most épp nem láthattuk, de ez még nem jelenti azt, hogy nem is fogjuk.

Ígérgettek fűt-fát az alkótók, hogy ilyen meg olyan nagy visszatérőket fogunk kapni, akik már rég halottak. Meglátjuk hogy alakul majd, de tény, hogy most a lehetőségek is adottak hozzá.

Kezdjünk bele a történetbe.

Hiro és Ando. Saját szuperhős céget nyitottak nem kevés pénzből, igaz nem ez a lényeges az ő fejezetükben. Hiro látogatást tett a 14 évvel ezelőtti múltba, ahol megváltoztatott egy apróságot, amely persze kihatott a jelenre is. Ekkor megfogadta, hogy minden hibát kijavít a múltban, hogy szebb jövőt teremtsen. Megtudhattuk tőle azt is, miért vérzik az orra, amikor használja a képességét. Úgy tűnik a szervezete nem bírja a nyomást, valami halálos betegsége van. Talán az évad végén végleg búcsút kell vennünk a bohókás japán figurától?

Peter Petrelli magányosan tengeti mindennapjait mentősként. Igyekszik minél több életet megmenteni. Nagyon ráállt erre a titkos szuperhős életre. Közben saját magával nem foglalkozik túl sokat. Szociális élete szinte nulla. Még az anyjával és Nathan/Sylar-rel se tartja a kapcsolatot. Bár Noah unszolására belekeveredik némi zűrbe egy iránytű után kutatva, de erről majd kicsit később. Lényeg, hogy Peti még mindig Mohinder képességét használja, és látszólag nagyon élvezi.

Emil Danko. Kevés szerepet szánt neki a sors. Valahol várható volt, hogy meghal, de hogy ilyen hamar. Mindenesetre a nála talált kulcs indította be a negyedik évadnak nevezett lavinát.

Tracy Strauss. Él és virul a hölgyike, hogy b*szná meg. Őt is nagyon rühellem, már nagyon régóta. Eltökélt célja, hogy kiiktassa azokat az embereket, akik az életére törtek. Eddig jól áll, már 4-gyel végzett is. Noah Benett lett volna az ötödik áldozat, de úgy hozta az élet, hogy puszi pajtások lettek az epizód végére.

Noah Benett. Ő sincs épp a legjobb passzban. Elhagyta a felesége, akit mellesleg megpróbált felhívni nyilvánvaló békülési szándékkal, de egy másik férfi vette fel a telefont. Kac-kac. Ellenben Noah is belekeveredett az iránytűért folytatott kutatásba, olyan jól sikerült, hogy kórházban kötött ki. Gyógyulj meg Noah!

Clair Benett. Főiskolás, kollégiumba költözik, ingyen reklámozza több millió embernek a Guitar Hero-t, összehaverkodik a csajjal a Californication-ből, a szobatársa öngyi lesz, ő meg nem tud ülni a csinos kis popsiján. Ennél többet nem is érdemes mesélni erről a szálról, de tény, hogy ezzel foglalkoztak a legtöbbet.

Nathan Petrelli / Gabriel Gray. Sylar és Nathan még mindig megvannak egy testben. Ez kissé bonyolultabb azért, mivel a „gonosz iker” egyre inkább felszínre óhajt törni. De még semmi extra.

A végére hagytam az izgibbeket.

Matt Parkman. Na ez bejött. Nem is kicsit. Miért van az, hogy mindig Parkman sztorija a legérdekesebb? Most sem kellett csalódni ebben, mivel szellemeket lát manapság. Pontosabban csak Sylar-t látja mindenütt, akivel néha-néha jól el is tud beszélgetni. Ilyenkor törik a tányér és hasonlók. Gabriel barátunk tudata valahogy ott maradt Matt agyában, aminek következtében mindenhol ott van. Szar ügy, mivel látszólag Sylar akarja átvenni az irányítást és engedelmes rabszolgává tenni Parkman-t. Na ezt megnézném. A kérdés csak az, hogy valóban Sylar az vagy csak Matt is kezd skizofrén lenni, mint régen Nikki?

A történet utolsó résztvevői a vándorcirkusz tagjai. Köztük van Samuel (Robert Knepper), aki egy  - általa nagyon fontos – iránytűért küldi egyik emberét. Meg is szerzi a ketyerét, de hogy mire jó vagy hová mutat, azt még senki se tudja. Samuel megkörnyékezi Hiro-t is, akivel a 14 évvel ezelőtti karneválon fut össze. A rész végén pedig világossá válik, hogy kik vannak még a kívánságlistáján: Peter, Clair, Sylar.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről