Heroes 4x16 - Pass/Fail

Egészen érdekes rész volt a mostani.

Kicsit időhúzásnak éreztem egyes(?) Jeleneteket és újra előjöttek a régi hülyeségek, amelyekből a készítők valahogy nem képesek kinőni.

Gondolok arra, hogy lassan már évadok óta nem tudnak mit kezdeni Sylar karakterével. Megjavul, aztán még gonoszabb lesz, mindezt hirtelen pálfordulással a lehető leglogikátlanabb módon.

De inkább ide kattintva folytatom...

Nálam az rendben van, hogy egy nagy első évados ellenségről a későbbiekben kiderül, hogy nem is annyira vérmes, mint gondolnánk. Vagy inkább nézzük a karakterfejlődést, amely egyértelműen hiányzik. Nekem azzal van bajom, hogy ezt a rossz vagyok, de jó akarok lenni és fordítva dolgot 100-szor eljátsszák és az eredmény kb. 2 részig marad meg. Utána minden a régi.

Hősök, akikkel ezúttal találkozhattunk: Claire, Hiro, Ando, Sylar, Samuel.

Megjegyzem, szerintem gáz, hogy végre összejön egy kis csapat, amit elszúrnak azzal, hogy Mohinder mindenkivel kezet fog és hazakullog. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de jó lenne már látni valami csapatmunkát. Már régebben is megfigyeltem, hogy ha kettőnél több hős találkozik, annak 3 perc után elválás a vége.

Claire és Sylar.
Mindig öröm Sylar-es részt nézni, mert ebben a figurában legalább van némi életerő, de Claire társaságában nem jött ki semmi jó. Igazából nem tudom mi értelme volt ezt beleírni a sztoriba. Sylar elment meglátogatni a volt pom-pom lányt, dumáltak egyet, Gabriel ma is tanult valamit, senkinek sem esett baja és végül elment felkeresni öreg cimboráját, Parkman-t.

Hiro. A fiatal japán hős története is elég butácskára sikeredett és nem éreztem túlontúl szükségesnek. Pozitívum, hogy két halott szereplőt vissza tudtak csempészni a sorozatba néhány jelenetre. Adamről és Hiro apjáról van szó. Történt ugyanis, hogy Nakamura uraság rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Élet és halál között lebegett, köszönhetően a tumorjának. Egy álomszerű helyen képzeletbeli tárgyalást rendeztek, ahol Kaito volt a bíró, Adam képviselte a vádat, Hiro pedig a gyanúsított volt. A vétség: önző célokra használta a képességét. Egy ideig ment az adok-kapok, majd feltűnt Hiro anyja, aki meggyógyította kisfiát.

Samuel. Ez a másik dolog, amit nem tudok hová tenni. Úgy fest az egész évad, minden eddigi történetmorzsa, a karneválosok erőfeszítései pusztán arra mentek ki, hogy Samuel felszedje gyerekkori szerelmét? Az már más kérdés, hogy rosszul sültek el a dolgok és Mr. Sulivan-ből felszínre tört a vadállat (Robert Knepper zseniális volt). Szóval Vanessával randizgattak, jól érezték magukat, de végül a lány nagyon udvariasan kikosarazta. Ettől Sam papa enyhén szólva mérges lett. Dühét egy kisváros bánta.

Összességében az mondható el, hogy nem haladtunk szinte sehová. Sok felesleges hülyeségre ment el az idő, ahelyett, hogy felpörgették volna az eseményeket, kirajzolódtak volna az erőviszonyok és a frakciók. Talán legközelebb.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről