Heroes 4x10 - Brother's Keeper

Na ez már valami volt végre. Bevallom nem is emlékszem olyan Heroes részre, amit ennél jobban élveztem volna.

Ez lett volna a sorozat történetének legjobb része? Talán. Talán nem. De mindenképpen érdemes volt idáig elszenvedni.

Spoileres tartalom következik...

Majdnem mindegyik történetszál érdekes volt. Sok minden kiderült a múltról, előrevetítve egy jövőképet, ami teljesen érdekessé teszi a fejezetet. Oh és persze kiderültek a mélyen eltemetett igazságok.

Akiket ma körünkben üdvözölhettünk: Hiro, Samuel, Mohinder, Nathan/Sylar, Matt/Sylar, Peter, Clair, Tracy.

Mohinder Suresh. Újra viszontlátjuk ezt a derék indiai embert. Sokan nagyon utálják, a halálát követelik, de valahogy mindig megússza ép bőrrel. Nekem semmi bajom vele. Ezúttal kifejezetten értékes láncszeme volt a rozsdásodó gépezetnek.
9 héttel korábban láthattuk újra Suresh professzort. Indiában tanított gyerekeket, de valami nem hagyta nyugodni. Édesapja holmija közt egy videoszalagra bukkant, amelyek még a 60-as években rögzítettek. Egy fiúról volt benne szó, aki akár több ezerszeresére is képes növelnie az erejét, ha hasonló beállítottságú emberek veszik körül. Bizony, ő Samuel. Mohinder nem hagyta annyiban a dolgot, készített egy iránytűt, ami elvezette őt ehhez az emberhez. A találkozás nem alakult súrlódásmentesen.

Hiro. Akkor csöppent bele a sűrűjébe, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Samuel megbízta azzal, hogy menjen vissza 8 hetet az időben és akadályozza meg Dr. Suresh-t, hogy megsemmisítse a szalagot. A küldetés sikerrel járt, sőt még Mohinder életét is sikerült megmentenie.

Clair és Tracy. Ki gondolná, hogy ez volt az epizód gyenge pontja? Nem kedvelem ezt a két karaktert, semmi hasznuk, ennyi idő után már csinibabáknak se jók.
Lényeg, hogy együtt voltak, mivel Clair segédkezett Tracy-nek karbantartani fagyasztós képességét. Tiszta unalom volt, bár volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy az ex-pompom-lány örökre a feledés homályába vész. Sajnos nincs ilyen szerencsénk.

Nathan/Sylar és Peter. Petit felkereste a Haiti, hogy némi információval szolgáljon. Adott hősünknek egy cetlit, rajta egy raktár számával. Közölte vele, hogy egyedül menjen, vagyis semmiképpen se vigye magával a bátyját. Pete szokás szerint nem így cselekedett, Nathan-nel karöltve jelentek meg az épületnél. Amit találtak, az sokkoló volt. Egy fagyasztóban tartották az igazi Nathan tetemét. Némi párbeszéd után Parkman-hez vették az irányt.

Matt/Sylar. Gondolatolvasó zsaru barátunk kórházban volt élet és halál között. Talán nem élte volna túl, ha nincs Peter és az ő gyógyító képessége. A kórteremben minden igazságra fény derült, Nathan-t szembesítették azzal, hogy ő nem az akinek gondolja magát, hanem a tömeggyilkos Gabriel. Egy csel következményeként Sylar elhagyta Parkman testét és a sajátjába költözött vissza, de még nem képes uralni azt.

Nathan/Sylar és Peter. A kórházat elhagyva a szenátor elrepült öccsével jó messze a várostól. Itt drámáztak picit, majd hazamentek. Mindkettőjük számára nyilvánvalóvá vált, hogy minden örökre megváltozik.

Az epizód nekem nagyon tetszett, az előzetes alapján sejtettem, hogy jól fogok szórakozni, de ez még annál is jobb lett. Csak így tovább!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről