május 2012

Stephen King: Rémület A Sivatagban (Desperation)

5

A Horrorkirály egyik legjobb regényéből 2006-ban forgatták a televíziónézők számára ezt a filmet, amin jól észrevehetőek ennek jelei.
B-kategóriás hangulatú, de a trash műfaj tagjainál azért lényegesen jobb alkotásról beszélünk. A könyv színvonalát nem képes hozni, de tűrhető adaptációnak nevezhető.
Ron Perlman talán élete legjobbját nyújtja, egy mégis csak közepes moziban.
A hosszú, két részre felosztott remek azért képes lefoglalni az embert, de a regénnyel nem versenyezhet.

Stephen King: Rémkoppantók (1993)

4

A nagy horror író regényeinek, novelláinak megfilmesítése nagy népszerűségnek örvend, főleg a TV filmek műfajában, ám sajnos azt is elmondhatjuk hogy abban a korban vették fel őket, amikor még nem állt a technika olyan színvonalon, hogy igazán hatásosan lehessen (pár kivételtől eltekintve) megjeleníteni King termékeny elméjének borzongató „gyermekeit”, ennek következményeként némelyik elég kacagtató mai szemmel és minőség terén sem teszi magasra a lécet. A mostani kritika tárgya is egy 93-as tévés produkció, ami bizony előidézi a King-moziknál megszokott és gyakori gondolatot:
A könyv valahogy eredményesebben mutatta be a történetet, lényegesen jobb és hatásosabb.

Rossz Tanár (Bad Teacher)

4

Arra számítottam, hogy egy jó kis vígjátékot fogok látni egy bunkó tanárnővel a főszerepben. A bunkó tanárnő stimmel is, ezzel nincs gond, Cameron Diaznak jól áll a szerep. Ellenben maga a film rém gyenge, szánalmasan gyenge.
Kevés jó poén, unszimpatikus karakterek, – bár részben erre épül a mozi – továbbá egy érdektelenné felépített történet.

The League 3x12 Elkészült!

Kész az újabb Liga epizód: ITT.
Most a BOK évadzárója következik, majd utána ismét Liga.
Addig is türelem és jó szórakozást!

A Segítség (The Help)

8

Ismét egy Oscar-filmmel jelentkezem, ami három jelöléssel büszkélkedhetett és abból egyet Octavia Spencer lehengerlő alakításáért be is zsebelt.
Kitűnő alkotásról van szó, ami alapvetően történetével nyűgözi le a nézőt, de ennyivel nem elégedve meg, felelevenít egy nagyon atmoszférikus és szégyenteljes időszakot a 60-as évek Amerikájából. Majd mindezt megspékeli egytől-egyik kiváló színészi alakításokkal. Katryn Stockett bestselleréből Tate Taylor írt forgatókönyvet, majd a rendezés feladatait is magára vállalva készítette el ezt a mesterművet. Nem túlzás, A segítség egy igazán jó mozi, amit időről időre meg lehet nézni.

Milyen gyakorisággal jelentkezzünk a sorozatokkal?

Egyáltalán ne jelentkezzetek.
9% (5 szavazat)
Epizódonként.
52% (29 szavazat)
Néhány részenként egy összefoglalóval.
32% (18 szavazat)
A felénél.
5% (3 szavazat)
Elég egy évadértékelés is.
2% (1 szavazat)
Összes szavazat: 56

The Big Bang Theory 5x24 – The Countdown Reflection (Évadzáró)

0

Elérkezett a pillanat – illetve már elmúlt, de én csak most értem rá megírni a magamét – és befejeződött Amerika egyik legkedveltebb szitkomja.
És nem is akárhogy. Az idei befejezést nem a meglepetés erejével tették emlékezetessé. Ami az egész évad fő vonala volt, elérkezett a csúcspontjához, a beteljesedéshez, ha úgy tetszik: Bernadette és Howard összeházasodtak.

Így ért véget a Doktor House

0

8 éve indult világ körüli útjára a FOX sorozata, amely azonnal belopta magát a nagyközönség szívébe. A csatorna most mégis úgy határozott, hogy nem kér többet a gátlástalanul bunkó doki kalandjaiból. Szerencsére a készítők idejében megtudták mindezt és volt lehetőségük méltóképpen lezárni az eposzt.

Supernatural 7x23 - Survival of the Fittest (évadzáró)

0

Így a szezon vége felé lehetett néhány hírt olvasni a sorozat háza tájáról. Ezekből megtudtuk, hogy új showrunnert kap a sorozat, ami egyben magában hordozza, hogy lesz 8. évad. A mostanival még a legnagyobb rajongók is bajban lehetnek, mert koránt sem kapunk olyan lélegzetvételű alkotást, mint ami a korábbi éveket jellemezte. A finálé vége enyhített egy kicsit ezen az érzésen, kérdés mit hoznak ki az alkotók ebből a felállásból.

A Legsötétebb Óra (The Darkest Hour)

4

Készségesen elismerem, felkeltette a kíváncsiságomat az előzetes, de valamiért mégis halogattam a megtekintését. Rossz érzéseim voltak, sejtettem én, hogy túl sokat nem szabad várnom ettől, de azért reménykedtem benne, hogy valami tisztességesebb alkotásba futok bele.
Valamelyest így is lett, de Chris Gorak mozija, aki eddig csak az Otthon, biztonságbant rendezte, azért kihozott valamit egy bűn rossz forgatókönyvből. Ennek ellenére jól látható, hogy azért ő sem került túl magas polcra, már ami a direktorkodást illeti. Gyakorolni kell ezt még…

BOK 2x08!!!

Elkészült a Breakout Kings utolsó előtti epizódja, szám szerint a 8.
Hozzáférés: ITT!

Most egy epizódnyi Ligával jelentkezem, rápihenve a BOK dupla évadzárójára.


CW újoncok 2012-13.

0

Az alábbiakban pedig a CW új szezonjában bemutatkozó sorozatokat ismerhetitek meg. Részletek a Tovább után...

Újonc sorozatok a FOX-on a 2012-13-as szezonban.

0

Amerika legnagyobb csatornáinak sorát folytatva, most a FOX új szezonjának újoncai következnek.


Az ABC újoncai a 2012/2013-as szezonra

0

A tovább mögött kell keresni mindent.

A CBS újoncai a 2012/2013-as szezonra

0

A lényeg a tovább mögött lapul.

Az NBC újoncai a 2012/2013-as szezonra

0

Az összeállítás a tovább mögött olvasható.

Elkaszált sorozatok listája (2012. május 13.)

0

A listát a tovább mögé dugtam, mert elég terjedelmes.

Supernatural 7x22 - There Will Be Blood

0

Ugye minden rajongó tudja, hogy a Supernatural is vissza fog térni jövőre a kilencedik évaddal, aminek nagyon örülünk. A finálétól már csak ez az egy epizód választott el bennünket. Nem csoda, hogy a mostani 40 perc ennek az eseménynek a jegyében telt. Lepakolták nekünk a kártyákat az asztalra, már csak az a kérdés, hogy mennyire jön majd ki a lépés, mennyire tud elkápráztatni a befejezés.

Fringe 4x22 - Brave New World: Part 2 (évadzáró)

0

A május egy különleges hónap a fiatalok körében. Ilyenkor van a ballagás, lassan zárják az év végi jegyeket, a tanulók készülnek az érettségire, stb. A sorozatok kedvelőinek ez a hónap kedvenceik búcsúját jelenti. A szerencsésebbek készülhetnek a visszatérésre ősszel, azonban néhány szériából ezen időszakban láthatjuk az utolsó képkockákat. A Fringe vissza fog térni egy 13 részes utolsó évadra, ennek fényében különösen érdekes a mostani zárás. Ha lehet hinni az előzetesnek, akkor soha nem látott durvaságokra lehet számítani az évadzáróban. Valamit azonban már megtanulhattunk. Ne bízzunk az ilyen kijelentésekben.

The Big Bang Theory – Mindjárt vége…

0

Mikor legutóbb jelentkeztem, azt mondtam, hogy a sorozat talán eddigi leggyengébb évadánál tart. Ez lehet, hogy még most is fennáll, az viszont tény, hogy a 18. epizód óta egészen kiváló részekkel rukkoltak ki a készítők. Cendrowski és Chakos, Pardy-val  – na, meg a színészgárdával – kiegészülve igazán felhőtlen perceket szereztek. Azt hiszem, korai volt a széria miatti aggodalom, pláne, hogy az utóbbi évek legsikeresebb évada az ötödik, már ami a nézettséget illeti.

2 Broke Girls – Az évad vége előtt…

0

Igen, lassan befejeződik a nagysikerű újonc széria első évadja, ami elnyerte a folytatás lehetőségét is, méghozzá igen korán. Ennek oka, hogy újszerű volt, friss és szórakoztató. A két női főszereplő hétről hétre parádézott és volt fantázia az epizódokban. Legutóbbi jelentkezésem alkalmával már megpendítettem, hogy már nem az igazi a színvonal, mintha kezdene beszürkülni az egész.


BOK 2x07!!

Elkészült a következő epizód,
hozzáférés: ITT!


Game of Thrones – A felén túl…

0

Az HBO sikersorozata immár második szezonját tapossa, ami továbbra is igen kedvelt, annyira, hogy mára  3. évad is el van könyvelve. Az első évad újdonsága után a második „csupán” folytatja az elbeszélést 5 epizódon keresztül a történet nem sokat haladt. Viszont a színvonal változatlan, kaptunk pár új szereplőt is, más korábbi mellékesebb szereplők pedig jobban előtérbe kerültek.
Az eddigi intrikákon alapuló történetvezetés továbbra is megmaradt, de a 2. évadban már több fantasy elem is megmutatkozott.

Berendelt a FOX

0
  • A Touch megkapta a második évados berendelést.
  • Korábbi hír, csak a rend kedvéért ismétlem meg, hogy a Fringe is készülhet a következő szezonra.

Kaszált a FOX

0
  • A remek nyitányt és még nagyobb mélyrepülést átélt Alcatraz búcsúzik örökre a nézőktől
  • A Bones testvérsorozata, a Finder sem kell többé a FOX-nak

Fringe 4x21 - Brave New World: Part 1

0

Ezen kívül már csak egyetlen epizód maradt. Az ötödik évad zsebben van, tehát nem maradunk folytatás nélkül. Mindemellett ha visszagondolunk az egész éves teljesítményre elég érdekes képet fest a szezon. Finoman szólva nem nagyon látni a következetességet a készítők részéről.

Supernatural 7x21 - Reading is Fundamental

0

Lassan elérkezünk az évad fináléjához, ezen kívül már csak két epizód maradt. Így a sorozatos szezon közelgő végével a csatornák kiadják jövő évi berendeléseiket és lesújtanak kaszájukkal azokra, akik gyenge nézettséget produkáltak. A Supernatural a napokban kapta meg hivatalosan a 8. évados berendelést, aminek mi rajongók nagyon örülhetünk. Ugyan lesz némi váltás a főnökséget illetően, reméljük a színvonal csak emelkedni fog.

The League 3x11!

Kész! Itt elérhető!
Már csak két epizód!
Szavazzatok!

Mi következzen BOK vagy Liga?

Breakout Kingst akarunk!
88% (66 szavazat)
Nem, inkább Liga folytatás legyen!
12% (9 szavazat)
Összes szavazat: 75

Bosszúállók – The Avengers

8

Azt hiszem jogos a kijelentés, miszerint ezt a filmet várták idén világszerte a legtöbben. A Marvel-mozik az utóbbi időben eléggé ellaposodtak és átvették a mainapság megszokott popcorn-stílt. Ellenben a Marvel most kézbe vette a dolgokat (és hősei megjelenését a vásznakon) és az univerzum legnagyobb és legkedveltebb hőscsapatát hozták össze a mozikba.
A Bosszú angyalai – honnan jött ez a Bosszúállók? – mindig, kivétel nélkül világméretű katasztrófákat hárítottak el, ami méltó a Marvel-világ leghatalmasabb hőseihez. A rendezésre és forgatókönyvírásra megnyert Joss Whedon egy hamisítatlan blockbuster filmet hozott össze, ami azonban roppant szórakoztató, és minden tekintetben az. Itt nem csak a látvány stimmel.
Itt minden rendben van.


BOK 2x06 Elkészült!

Készen van a következő epizód!
Elérhető ITT.

Fringe 4x20 - Worlds Apart

0

Nagy lehet az öröm a sorozat készítői és rajongói számára. Én magam nem gondoltam volna, hogy a FOX engedni fogja a következő szezont ilyen nézettség mellett. Szerencsére ez az ajándék 13 epizód sokat jelenthet mindenki számára. Remélhetőleg az alkotók összeszedik magukat és méltóképpen zárják le a történetet.

De mindez még messze van, előbb fejeződjön be méltóképpen ez az évad. Az előző részben látott eseménysorok elgondolkodtattak.

Supernatural 7x20 - The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo

0

Ezúttal a főszál eseményeivel haladtunk tovább. Néhány kérdésre kaptunk választ, közben újak merültek fel, mindeközben a történet haladt előre egy lépést. A fűszerezést ezúttal egy Charlie nevű lány adta, akit Felicia Day keltett életre.