Zombieland

A Zombielandet hallva én azonnal valamilyen horrora gondoltam, amiben majd kaszabolják esztelenül egymást, habár van benne mészárlás, de a trailer-t megnézve rájöttem, hogy ez még jó is lehet:

                       

És jó is...

A film elején Colombus-t látjuk amint elmeséli, hogy mi és hogyan történt vele. Egy különösen humoros tényező, hogy a srác egy kis füzetbe mindenféle szabályokat jegyez föl a kalandjai során. (Pl: X. szabály kerüld a WC-t és utánna bejön egy videó ami bemutatja tök ismeretlen szereplőkkel, hogy milyen vicces is lehet, ha egy zombi pont szarás közben támad meg.) A kalandjai pedig ott kezdődnek, hogy állandóan csak a WoW-val kockult és egyszer a szomszédja becsöngetett hozzá, hogy had aludjon ott mert nem tud bemenni és egy zombi majdnem megölte. Másnap reggel (kurvára megijedtem) zombi lett a csaj, és megtámadta a srácot. Ez a rész is jól megvan csinálva sokat lehet röhögni, hogy hogy nyírja ki. Majd pedig összeszedi magát Colombus és útjára indul.
El akar jutni a szüleihez mert keveset tartotta velük a kapcsolatot és még reménykedik, hogy élnek. Ám az autópályán sétálva összetalálkozik Tallahassee-vel és csatlakozik hozzá.
Tallahassee minden erejével azon van, hogy Twinky-t (kifli szerűség) egyen és ezért mindent megtesz. Mivel egy irányba is tartanak így Tallahassee-nek mindegy, legalább lesz valaki akivel társaloghat.

De nem lesz minden olyan egyszerű, mert teljesen különbözőek, de végül ez segíti őket életben maradni. Mennek és mennek, új szabályokat szülnek, még több marhaságot csinálnak.

A legnagyobb marhaság azonban az lesz, amikor találkoznak két fiatal lánnyal Wichita-val és "Little Rock"-kal, akik alaposan átverik őket. Wichita előadja a srácoknak, hogy a tesóját megharapta egy zombi és le kell lőni, hogy ne változzon át.
Odaadják Wichita-nak a puskát, de ő rájuk fogja és elveszi a kocsikulcsot. A srácok ott maradnak leégve, de nem csüggednek inkább továbbállnak. Találnak is egy Hammer-t tele géppisztolyokkal, ami feldobja a nézőt is és alig várja, hogy még mi minden jó dolgot gyömöszöltek a filmbe.

Hát megindulnak és látják a régi kocsijukat az út közepén állva, előre tudják, hogy csapda, ezért Tallahassee előre megy, majd pedig jelez Colombus-nak, hogy minden tiszta, jöhet.
Ám Colombus-t közben
Tallahassee háta mögött foglyul ejtették, így nem volt mit tenni a Hummer-ban ülve négyen folytatták az útjukat.

Wichita az út során kicsit megszereti Colombus-t, Tallahassee pedig Little Rock-ot, a gyerekeként kezelve haverkodnak össze és a rabságból inkább barátság lesz.

Beérnek egy nagyvárosba, ahol sok színész él köztük Bill Murray is. Itt bemennek a színész házába és állatkodnak mire kiderül, hogy színész még él és virul. Tallahassee nagy álma teljesül ezzel, és még nagyobb állatkodás lesz belőle. Az állatkodások közben Colombus és Little Rock a Szellemírtókat nézi a moziteremben, erre Billnek az az ötlete támad, hogy megijeszti a gyereket. Beöltözik zombinak és bemegy, ám Colombus megijed és lelövi. (Szakadtam a röhögéstől, nagyon komoly :D) A hullát eltüntetik és lefekszenek aludni egyet. Colombus beszélget Wichita-val és majdnem csókolóznak is, de megszakítja a jelenetet Tallahassee...

Reggel azonban Wichita-ék átverve a két srácot újra kocsiba ülnek és otthagyják őket.
Akadt ott még autó, ezért szereztek egyet és útnak eredtek, este felé látják, hogy az egész vidámparkban ég a világítás. Egyből tudják, hogy a csajok vannak ott mert Little Rock-nak nagy álma volt ide eljutni. A fiú a nagy szerelemben azonnal odasiet és meg akarja keresni, hogy merre vannak a lányok, de látja őket egy nagy torony tetején, alattuk több ezer éhes zombival.
(A fény és a hang vonzza őket.) Megy míg
Tallahassee eltereli a zombikat és megmenti őket.

Ennyi fér a 88 percbe mert ezután lesmárolja a csajt és most már örökre együtt marad a csapat és folytatják utukat. Mindenkinek tudom ajánlani, hisz fergeteges vígjáték lett.

Köszönöm a figyelmet, Tricky.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről