április 2012

Awake 1x10 előzetes

0

Fringe - Berendelve az 5. évad

0

A gyenge nézettség ellenére a FOX csatorna zöld utat adott a Fringe ötödik szezonjára, ami az utolsó is lesz egyben. Fix 13 részt kapnak a készítők, hogy méltóképpen lezárhassák a történetet. Ez a döntés egyben azt is jelenti, hogy a sorozat el fogja érni a 100. epizódot. A záró évad szeptemberben startol.

Csatahajó (Battleship)

5

Többször Hollywood szemére vetettem már ötlettelenségét, fantáziátlanságát és nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki ezen a véleményen van. Az utóbbi időben gyártott filmekben még csak fellelni sem lehet az eredeti képzelet megnyilvánulásait. Nem véletlen a rengeteg könyv, játék és képregény adaptáció
– persze ennek főleg pénzügyi vonatkozásai vannak…
És íme, itt egy újabb remek példa a teljes ötlet-aszályra, ami az Álomgyárat sújtja, továbbá egy vadonatúj adaptáció módozat: A társasjáték átírat.
Igen, a Csatahajó ugyanis – a Hasbro támogatásával – a nálunk Torpedóként ismert társasjáték alapján készült. Valahogy szörnyű ebbe belegondolni…

Blue Bloods 2x20 előzetes

0

Merre tart a South Park?

0

Az eheti South Park rész megihletett, hogy monitorra vessem gondolataimat a sorozatot illetően. Elképesztő, hogy mennyire alacsony lett a sorozat színvonala az utóbbi években. Hol vannak már a régi szép idők, amikor a South Park top szériának számított?

Minden évadban voltak mellényúlások vagy öncélú epizódok, de kaptunk ezek mellé néhány zseniális részt is. Talán két évaddal ezelőtt született olyan rész, ami megütni ezt a bizonyos mércét. Az eheti már-már a gyötrelmesen szar kategóriába sorolható csak be. Már egyáltalán nem a szórakoztatásról szól az egész, kiveszett belőle minden amiért annak idején szerettük.

Szánalmasan öncélú lett a produkció, amely a humor legapróbb formáját is nélkülözi. Jogosan merülhet fel a gondolat, hogy mit várunk ugyan egy sorozattól, amely már a 16. évadánál tart. Érdekes párhuzam vonható mondjuk a Family Guy-jal, amely szintén koros már, de 100x frissebb és üdébb. Ott mind a mai napig láthatunk olyan részt, amely nem csak vicces, de felveszi a versenyt a legjobb epizódokkal is.

Tényleg nagy kár, hogy a South Park évről évre egyre gyengébben muzsikál. Ha egy alapvetően vígjátéknak mondott rajzfilmsorozat nem nevettet meg az számomra még nem akkora tragédia, de ha hétről hétre olyan epizódokat vonultat fel, amely kifejezetten idegesít ott már komoly gondok vannak.

Az optimizmusom persze határtalan, ezért csak remélni tudom, hogy a készítők észhez térnek és tálalnak még elénk olyan részt, amely pozitív értelemben megrengeti a világot. Sajnos ehhez nagy változások kellenének.

Fringe 4x19 - Letters of Transit

0

Ez igen! Pontosan így kell 19-re lapot húzni. Még ezután a remek rész után sem tudom eldönteni, hogy az írók komplett idióták vagy zsenik. Mondjuk a kettő között nem sok különbség van. Egy nagyon színvonalas és összeszedett epizódot láthattunk, amelyben szinte minden a helyén volt. Leginkább az egyedi történetmesélés ragadott magával. Kérdés csak az, hogy mennyire éri meg akkor kreatívkodni amikor a sorozat a legnagyobb bajban van?

Supernatural 7x19 - Of Grave Importance

0

A pár héttel ezelőtti etap vége tartogatott némi érdekességet, amit vétek lett volna ennyiben hagyni. A mostani epizód a rajongók számára különleges marad, mégsem mondhatjuk, hogy túlzottan magával ragadott volna. A történet csak minimálisan haladt tovább.

Nikita 2x20 előzetes

0

Grimm 1x19 előzetes

0

BOK 2x05 elkészült!!

Elkészültem, itt elérhető!

Fringe 4x18 - The Consultant

0

Szépen lassan haladunk előre az évad és talán a sorozat lezárása felé. A hírek szerint a készítők kétféle befejezést is forgattak. A FOX döntése fogja meghatározni, hogy melyik kerüljön adásba. Az események egész szépen beindultak és annyi misztikum visszaköszön a régi szép időkből, hogy egyáltalán nem tudni, hogy a rosszak mire is készülnek. Itt már nincs helye random részeknek, minden egyes történés a főszálat erősíti.

Fertőzés (Contagion)

5

Különös filmmel rukkolt ki Steven Soderbergh, akinek számos remek alkotás köthető a nevéhez. Mégis azt hiszem, hogy ez nem kerül a „remek filmek” listára. A téma és a megvalósítás érdekes ugyan, – én is ezért néztem meg – de nem kerek egész, azt hiszem a reális ábrázolás miatt nem sikerült filmmé tenni a produkciót. A számos nagy színésznév ellenére inkább dokumentum jellege van. A téma sem új, megint elszabadul egy vírus a világban és biológiai katasztrófával fenyeget. A mozi ezt mutatja meg, szokatlanul életszerűen, számos szálon keresztül. Mondhatnánk, hogy egy Igazából szerelem, csak orvosi thriller kiadásban…

Melyik sorozatot nézed az alábbiak közül?

Once Upon a Time
4% (6 szavazat)
The Vampire Diaries
16% (23 szavazat)
Fringe
20% (30 szavazat)
The Secret Circle
2% (3 szavazat)
Merlin
5% (8 szavazat)
Grimm
5% (7 szavazat)
How I Met Your Mother
7% (10 szavazat)
Game of Thrones
19% (28 szavazat)
The Big Bang Theory
6% (9 szavazat)
Barátok Közt
3% (5 szavazat)
The Walking Dead
9% (13 szavazat)
Gossip Girl
4% (6 szavazat)
Összes szavazat: 148

Kritika | Merlin - A 2. évad

0

 

A Merlin (Merlin kalandjai) első évada utána rögtön bele is kezdtem a másodikba, egyrészt azért, mert érdekes végkifejletet kapott az 1. szezon, másrészt mert ennél a sorozatnál egyszerűen sosem unja magát az ember. Rögtön el is kezdeném akkor elemezni az epizódokat, valamint magát, az egész 2. évadot.

New Girl 1x21 előzetes

0

The Vampire Diaries 3x20 promócionális fotók

0

Egyik kedvenc sorozatom a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók), mely ismét szünetel, viszont április 19-én visszatér legújabb epizódjával. Az ezt követő héten, vagyis április 26-én érkezik a 3.20 - Do Not Go Gentle névre hallgató része, melyhez most érkezett pár promócionális fotó. Központban az 1920-as évek zenéire épülő bál.

Kritika | Merlin - Az 1. évad

0

Áldom azt a napot, amikor belekezdtem a Merlin (Merlin kalandjai) című brit fantasybe, s itt senkit ne hangoljon le az a tény, hogy brit a sorozat, mert megint olyat tettek le az asztalra, amit érdemes megnézni.

Szinte nincs is olyan ember, aki ne hallott volna a nagy és erős varázslóról, Merlinről. Mindenkinek egy idős, szakállas öregember jut eszébe, akinek a varázsereje hatalmas, emellett a bölcsesség és jóság megtestesítője. Igen ám, csakhogy ez a sorozat Merlin fiatalkoráról szól. A tovább mögött pedig folytatom.

Szeretnél olvasni Merlinnel kapcsolatos cikkeket, kritikákat?

Igen
70% (31 szavazat)
Nem
30% (13 szavazat)
Összes szavazat: 44

GCB 1x09 promócionális fotók

0

Biztos páran az olvasók közül nézik a GCB nevű sorozatot, mely nemrég kezdet és hogy pontos legyek, le is írom, hogy 2012. március 4-én. Teljesen fiatal még és a jövőjét nem tudom megjósolni, lévén mert egy részt sem láttam belőle. Vélemények róla? A képek az 1.09 - Adam & Eve's Rib című epizódból valók. És a többi kép ismét a tovább mögött rejtőzik.

Gossip Girl 5x20 előzetes

0

Bones 7x09 előzetes

0

CSI: Las Vegas 12x20 promócionális fotók

0

Hoztam pár promócionális fotót a CSI: Las Vegas mai epizódjából, mely a 12.20 - Altered Stakes címre hallgat. A tovább mögött tekinthető meg a többi fotó.

Fairly Legal 2x05 előzetes

0

Glee 3x16 előzetes

0

ONCE UPON A TIME | 1x20 - THE STRANGER - SZINOPSZIS

0

AUGUST MEGPRÓBÁLJA FELVILÁGOSÍTANI EMMÁT, HOGYAN KÉPES LEGYŐZNI REGINÁT ÉS TALÁN MEGSZEREZHETI HENRY FELÜGYELETI JOGÁT – August megígéri Emmának, hogy segít neki legyőzni Reginát, s elviszi őt egy utazásra, így talán Emma megkaphatja Henry felügyeleti jogát. Miután Mary Margaret visszaáll a munkába, Regina máris életbe lépteti vadonatúj tervét, vagyis próbálja elcsábítani Davidet. Eközben a varázslatos földre hamarosan megérkezik a Gonosz Királynő átka, de Geppetto készít egy eszközt Hófehérke és Bűbájos gyermekének, Emmának, aki megmenekülhet így, de olyan feltétellel, hogy talán a fia, Pinocchio is életben maradhat.

Fringe 4x17 - Everything in Its Right Place

0

Az előzetes alapján egy töltelékepizódra számítottam, ami a 22 részes évadoknál elég gyakori. Kedvenc szereplőink hiányoztak, az alkotók egészen másra helyezték a hangsúlyt. Azt hittem unalomba fullad majd a játékidő, de nem így lett. Az évad végén derül majd ki az igazság, de most úgy fest, hogy egy nagyon fontos epizód lett ez a mostani. Csak sajnos az egész be lett csomagolva az unalom álcájába.

Game of Thrones 2x01 – The North Remembers

0

Eljött végre a pillanat és megkezdődött a Trónok harcának új évada.
Az első szezon nagy sikernek örvendett – nem csak az HBO-n – ergo folytatni kellett és G.R.R. Martin művéből még bőven kihozható pár további évad, szóval az anyag adott, a kérdés az, hogy tartható-e a színvonal.
Az új évad első epizódja, ugyan nem szolgált semmi különössel, de hozta az előző részek minőségét.
A történet folytatódik… A Tél közelít…


BOK 2x04 Végre, valahára!

Elkészült, most nem is ragoznám. Letöltés:ITT .

Supernatural 7x18 - Party On, Garth

0

Azt hiszem a címből elég egyértelműen megállapítható, hogy ezúttal melyik visszatérő szereplőt köszönthetjük a csapatban. A DJ Qualls által életre hívott Garth ezúttal egy olyan szörnybe botlik, amilyennel még nem találkozott. Ekkor jön az ötlet, hogy segítséget kérjen hőseinktől, akik „égnek a vágytól”, hogy a különc figura kedvére tegyenek.

Fringe 4x16 - Nothing as It Seems

0

Az amúgy sem túl egyszerű történet még tovább csavarodik. Kifejezetten tetszett a készítők azon felfogása, hogy minden részbe belecsempésztek egy kicsi főszálat is. Ezúttal ez a szokásosnál is haloványabb lett, gyakorlatilag egy átlagos random részt kaptunk némi deja vu érzéssel átitatva.