Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 5x08 - Coda

Hogy repül az idő. Már is megérkeztünk az évad feléhez. Kicsit most lepihen a sorozat, legközelebb csak februárban hallhatunk újra hörgő zombi hangokat. Az évközi zárásra mindig nagyon keményen készülnek az alkotók. Itt aztán kiélik a kreativitásukat, mi pedig lerágjuk a tíz körmünket, hogy megkaphassuk a folytatást. A szokásoknak megfelelően lehet besorolni ezt a mostani részt, hozott valamicskét abból, amit várni lehetett. Másfelől viszont kisebb csalódásként is felfogható.

Az egyszer biztos, hogy az évad remekül nyitott. Az első rész szinte hibátlan lett, az apróságok soha nem érdekelnek, ha ennyire rendben van az összkép. A folytatások már elkezdtek negatív irányt felvenni, legalábbis ami a nézői visszajelzéseket illeti. Most így látva az egész összképet, valamivel erőteljesebb ellenséges csoportot is behozhattak volna fő gonoszok gyanánt. Dawn és erkölcstelen brigádja csapnivaló ellenség lett.

Az utolsó két részben minden fontosabb szereplő jelen volt. Ha belegondolunk gyakorlatilag alig történt velük valami. Még Rickék se vitték túlzásba az akciózást.

A készítők a kötelező drámát gyorsan áthidalták Beth halálával. Letudták azzal, hogy kinyírnak egy olyan szereplőt, aki már régóta a csapat tagja, ergo fájni fog az elvesztése, de mégsem annyira fajsúlyos karakter, hogy ez gyakorlatilag bárkit is érdekeljen (mármint a nézők közül). Ez is egy kicsit csalódás, bár elfogadhatóbb, mintha Noah-val végeztek volna hasonlóképpen.

Jóval több mozgolódást és előrelépést vártam volna az új évadtól. Visszamenni Atlantába Wachington helyett kicsit furán mutat.

Sajnos eljutottunk oda, hogy a járkálók már csak biodíszletek, gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentenek arra, aki idáig eljutott. Ez valahol törvényszerű is, de egy kicsivel több kreativitással többet is ki lehetne hozni.

A februári folytatás azért még mindig nagyon várós, főleg ha olyan cselekményt kapunk, ami mutat is valahová.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről