Supernatural 6x11 - Appointment in Samarra

Ez megint nagyon kemény lett! A színvonalat ott folytatták, ahol a múlthéten abbahagyták. Ismét kaptunk egy egészen rendkívüli részt, amely végig feszült volt és izgalmas. Mindezek mellett a sztori is haladt előre, nem volt megállás. Visszatért Bobby is, akinek nem csak mellékszerep jutott. Találkozhattunk még két ismerőssel, de őket inkább még nem fedem fel, kattintson a tovább mögé, akit érdekelnek a részletek.

Tovább...

Még hogy a hatodik évadban nem kapunk összefüggő történetet! Baromság! Szerencsére van itt sztori, nem csak kérdésekkel, hanem néha válaszokkal tűzdelve.

Miután Crowley elpárolgott, Dean új ötletet dolgozott ki, hogy visszahozza testvére lelkét a pokolból. A kezdéskor nem nagyon tudhattuk mi vár ránk, de rá kellett döbbennünk, hogy ahol Dr. Robert (Robert Englund) felbukkan, ott nem megy semmi zökkenőmentesen.

Dean beszélni akart a Halállal, hogy segítsen neki visszahozni öccse apró csecsebecséjét. Sajnos ennek a diskurzusnak a legkönnyebb módja, ha az illető jobblétre szenderül. Az idősebbik Winchester vállalta a kockázatot, nem hiába.

A Halál alkut kötött hősünkkel, hogy ha kibírja egy napig, hogy ő legyen a Halál, akkor visszaadja testvére lelkét, némi bónusszal. Konkrétan épít egy falat a lélekben, hogy elfedje az elmúlt egy év poklát, így ideig-óráig Sam teljes ember lehet.

Sajnos a lélektelen Sam nem repesett az örömtől és valami kegyetlenre szánta el magát. Balthazar hathatós segítségével kiszimatolta, hogy ha apagyilkossá válik, akkor a teste annyira beszennyeződik, hogy képtelen lesz visszafogadni a lelkét. Apuka ugye már meghalt, de a valódi rokonság nem kötelező, így Bobby is jó lett a dologra.

Ekkor egy kicsit elgondolkodtam, hogy vajon mi lesz ennek a vége. A megérzésem azt súgta, hogy Sam elbánik Bobby-val, akit Dean-nek kéne a másvilágra küldenie, aki persze nem teszi meg, lehúzza a gyűrűt és minden el van intézve. El tudtam volna viselni ezt a megoldást is, elég esszerűnek tűnt, de kaptunk még egy csavart, amitől egész máshogy alakult minden.

Dean valóban elbukott a Halál próbáján, túl emberséges maradt. Ellenben Sam nem tudta kivégezni Bobby-t, de a Halál mégis visszaadta a lelkét. Ennek a fejleménynek kifejezetten örültem, mert előrelépés történet, nem húzzák a végtelenségig a „kell vissza a lélet”-dolgot. Pedig megtehették volna, ez a vonal kitartott volna az egész évadban, de így sokkal jobban jártunk.

A záró képsorok magukért beszéltek, ilyen jeleneteknél van az embernek olyan érzése, hogy belevágja a távirányítót a tévébe. Szerencsére ez nem történt meg, így alig várom a folytatást.

Összességében egy komoly hangvételű, kissé darkos részt kaptunk a Halállal, Bobby-val és Robert Englund-dal, ahol a sztori is váratlan irányt vett. Kell ennél több?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről