Dexter 4x02 - Remains to be seen

Eddig kifejezetten tetszetős a 4. évad. Csavartak párat az írók a megszokottakon, hogy felfrissüljön a sorozat. Tudom, a magam hülyesége, de még mindig nagyon nehezen tudom megszokni ezt a „tropico” hangulatot.

Még mielőtt belemennék a rész elmesélésébe, engedjétek meg, hogy megosszak egy-két vágyat a széria kapcsán. Simán el tudnám képzelni, hogy Dex lelepleződik és amolyan Prison Break season 2 módra bujkál, meglóg, elkapják. Szóval olyasmit, hogy Morgan papa bajban van. Mindig ő volt a magabiztos, a nyertes, akit csak néha és időlegesen érintett meg a lebukás szele. Talán sokat dobna, ha a legnagyobb félelmei valóra válnának. Üldözőből és elismert szakértőből vad lenne, akit a saját munkatársai vadásznának le. Egy végső évadra elég jó sztorit adhatna.

Ezek persze csak az én „hülye” kívánságaim. Lássuk mi volt most!

tovább...

Az autóbaleset után Dextert kórházba vitték. Nem történt nagy tragédia, viszonylag karcolás mentesen megúszta. Az már más kérdés, hogy néhány óra oda lett az emlékeiből, épp ezért azt sem tudta, hogy mit csinált Benny nevű áldozata földi maradványaival.

A kocsiban voltak? Kiestek a megpördülés közben? Ott maradtak a tetthelyen?

2 hamis, 1 igaz.

A másik vonalon mentek a szokásos dolgok és a nyomozgatások. Szegény Miami. Minden nap valaki bekattan és úgy dönt golyót repít néhány embertársába. Sosincs nyugalom.

Maria és Angel kapcsolata vakvágány felé halad. Nehéz elfogadni, hogy felettes-beosztott kapcsolatban állnak a munkában. Ezek a dolgok és a titkolózás tönkretehetik, amit eddig felépítettek.

Quinn nyomozó is rossz fát tett a tűzre. Az aktuális gyilkossági helyszínen talált némi készpénzt, amit azon nyomban zsebre is vágott. Dexter meglátta, Quinn is meglátta, hogy meglátták. Mivel főszereplőnknek fontosabb dolgai is akadtak, ezért nem szólt semmit erről senkinek. Gyaníthatóan a későbbiekben még lesz szó a dologról.

Debra megpróbálta tisztázni kapcsolatát Lundy-val. Ennek az lett a vége, hogy a lány hülyét csinált magából. Sajnos Dex húgának a történetszálai olyanok, mint eddig. Laposak, unalmasak és feleslegesek. Ja meg idegesít a stílusa.

A probléma, amellyel egész végig foglalkozott sorozatgyilkos barátunk, megoldásra várt. Hová lettek Banny darabkái? Dexter nagyon izgult, hogy valami hibát követett el, akár figyelmetlenségből, akár önhibáján kívül. Átkutatott mindent, amit csak tudott, de nem lelt rá a maradványokra, csak egészen a rész végén. A tetthelyen voltak, alaposan elrejtve. Minden megoldódott, mindenki happy.

Eközben a hármas gyilkos már meg is környékezte legújabb áldozatát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről