Stargate Universe 1x07 - Earth

Kifejezetten érdekes és nézhető volt a heti epizód. Továbbra is megfigyelhető, hogy rendkívül lassú léptekben halad a sorozat. Vajon a készítők tudják már, hogy mit fognak kihozni az évadból, évadokból vagy csak húzzák az időt?

Bármelyik is legyen igaz, piszok szerencséjük van, hogy néhány gyenge részt mindig követ egy egészen jó.

Engem személy szerint megfogott a széria, kedvelem a szereplőket, megszoktam a környezetet, csak lehetne valamivel több akció.

Tovább...

A kommunikációs kövek segítségével tudnak hőseink időről időre kapcsolatba lépni a Földdel. Kiváló ötlet volt belevinni ezeket a kütyüket a sorozatba, mivel jól tudják színesíteni a történetet, ha már meguntuk a hajó belsejének bámulását. Ők is és ezáltal mi is visszatérhetünk a kék planétára, hogy ismerős helyeket – és karaktereket – láthassunk.

Most is ezek a kövek játszották a főszerepet. Otthon, az NFB nagy húzásra készült, egy kísérlet segítségével kívánták hazahozni a Destiny-n ragadt embereket. Mivel igen veszélyes műveletről van szó, ezért Young ezredes nem akarta elsietni a dolgot, szerette volna megbeszélni a legénységgel. Ez nem sikerült kellőképpen, ezért Eli, Young és Chloe a Földön ragadtak más emberek testében. Alteregóik a fedélzeten pedig átvették az irányítást, hogy véghezvigyék a tervet.

Úgy kívántak elegendő energiát szolgáltatni a csillagkapu számára, hogy teljesen lemerítik a hajót, az keres magának egy csillagot, ahol feltöltheti készleteit, közben az energiát közvetlenül a kapuba irányítják és rögtön tárcsázzák a Földet.

Mindeközben a másik oldalon tovább mentek a szokásos drámázások. A 3 hazatérő meglátogatta szeretteit. Ebből aztán sírás, veszekedés, szex és egyéb fincsi szituációk keletkeztek. Most sem éreztem azt, hogy feltétlenül kellettek ezek a képsorok az epizódba, sőt az egész sorozatba.

A vége pedig maga volt a nagy homlokoncsapás. Young ezredes Telford ezredes bőrében meghúzta a saját feleségét. A kommunikációs kövek néha – pár másodpercere csupán – visszavitték használóit az eredeti testükbe. Szóval az igazi Telford ezredes éppen tövig benne volt valakiben, akit nem is ismer. De ez még semmi. Young és a mogorva Telford sikeresen összebalhéztak valamin, a rész végén pedig az imént említett úriember meglátogatta Young feleségét, elhitetve a nővel, hogy szeretett férje jött haza. Szánalmas. De legalább jó nagy balhé lesz belőle.

A hajón elvégzett kísérlet egy – szándékos – hiba folytán nem sikerült. Legalább nem sérült meg senki, mivel Dr. Rush számításai szerint, ha tovább folytatták volna az energiapumpálást a kapuba, akkor az egész hajó felrobbant volna.

Pont ott vagyunk, ahol eddig. De legalább láthattunk egy Stargate Universe szinten jónak számító részt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről