Dexter 5x10 - In the Beginning

A végjátékhoz közeledve egyre erőteljesebb epizódok váltják egymást. Ez a mostani is valami ilyesmi képet akart festeni, ami többé-kevésbé összejött, de én a múlthetin jobban szórakoztam. De legalább az események haladtak, az évadra igazából nem sok panasz lehet, hozza a kötelezőt.

Tovább...

Óhatatlanul is elkezd az ember összehasonlítási két évadot, miközben a folytatást nézi. Nekem is eszembe jutnak hasonló gondolatok, főleg a fináléhoz közeledve. Azt hiszem a negyedik évad valamivel jobb volt, szinte kizárólag Trinity miatt. Az ötödik szezon gonoszai nem érhetnek fel Arthur Mitchel-hez, de nem is ez a cél.

Ettől függetlenül az új évad egész biztosan megosztja a rajongókat. Nekem tetszik ez a vonal, a szezon eleje döcögősen indult, de aztán szépen magára talált és az események is kezdenek összeérni. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom mi lesz a végén, pedig elég jól állunk egy nagy fináléhoz.

Bár a rész alatt volt egy nagyon hülye és fura megérzésem, miszerint Debra vagy Quinn (inkább az előbbi) rájön, hogy Dexter az önbíráskodó, aki elintézi a rosszakat és egyszerűen eltussolják az ügyet, mert egyetértenek azzal, amit csinál. Talán ez a variáció jobb lenne, mint a másik elképzelésem. A rendőség eljut valahogy Lumen-ig, ő lesz a bűnbak, közben a nő meghal a Jordan Chase-szel vívott harcban. Dexter pedig elsunnyog és minden marad a régiben.

Na, de én sem vagyok Nostradamus, nem is kell odafigyelni ezekre a sorokra.

A mostani epizódban kiderült, hogy ki is a nő, akinek a vérmintája ott lóg az évad fő rosszfiújának a nyakában. Hőseink el is jutottak hozzá és kaptak némi infót, de Jordan erre is gondolt. Ellenben kiderült, hogy ki a képen látható utolsó figura, akit még nem sikerült azonosítani. Közben a rendőrség is rátapadt az ügyre és miután átkutatták Cole Harmon lakását, érdekes témájú DVD gyűjteményre bukkantak. Bizony, bizony a tettesek felvették a 13 áldozat kínzását, amit a zsaruk megtaláltak és elindultak ezen a nyomon.

Dexter-nek sikerült kicsempésznie a 13. lemezt, amin Lumen lett volna látható. Miután a gyilkos páros eljutott az utolsó elkövetőig, készen állt minden, hogy végezzenek a férfivel. Az ölést személyesen Lumen akarta véghezvinni, akinek végül nem ingott meg a keze és megtette azt, amire vágyott. Úgy tűnik már csak Jordan Chase van hátra, akit nem lesz ennyire könnyű elkapni.

Eközben Liddy barátunk sem hagyta kárba veszni az időt és Dexter nyomába szegődött. A férfi árnyékként követi mindenhová és már így is elég bizonyítéka van, hogy címszereplőnk magánéletében valami nagyon nincs rendben. Azt hiszem ezen karakter rejti a legnagyobb potenciált, csak remélni tudom, hogy valami maradandó fog történni az évad végén.

A záró képsorokban megtörtént az, ami szinte borítékolható volt. Lumen és Dexter egymásnak estek és hancúroztak egy nagyot. Érdekes fejlemény, kíváncsi vagyok a szőkeség túléli-e az évadot.

Összességében egy hangulatos és cselekményben gazdag epizód, amely valahogy kevésbé jött be, mint a legutóbbi, de még így is jóízűen fogyasztható.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről