The Whole Truth 1X01 – Pilot

A The Defenders után egy szintén újonc ügyvéd sorozattal jelentkezem, mely lényegesen eltér az előzőleg említett sorozattól. Ennek komolyabb a hangvétele, sokkal inkább drámaibb, de alapvetően ennek is ugyanaz a lényege:
A bíróságon feszül egymásnak vád és védelem.
Különlegessége azonban, hogy mindkét fél szemszögéből mutatja be ugyanazt az esetet és a két főszereplőnk is így versenyez egymással.

Akkor lássuk…

Mint a The Defenders-ben, itt sem kötnek túl sokat az orrunkra, már ami a karakterek előtörténetét illeti. A két főszereplő Maura Tierney, aki Kathryn Pearle ügyészt alakítja, és az ő ellenlábasa Jimmy Brogan (Rob Morrow), aki egy végtelenül bohém alak termetes egóval, lazasága nem ismer határt, de munkáját profi módon végzi. Alapjában véve ez mind két figurára igaz, csak az egyikük merev, a másik pedig könnyed. Egymásnak tökéletes ellentétei… és a rész során az is kiderül a figyelmes néző számára, hogy e kettőnek már volt közös múltja, de sejthető a közös jövő is.

A rész egy idilli családi reggelivel kezdődik, amit megzavar a rendőrség. Mire észbe kapnak, apát már viszik is bilincsbe verve, gyilkosság vádjával. Ez az ügy sokkal brutálisabb, keményebb, mint amivel a The Defenders-ben találkozhatunk. A gyilkosság itt is gyilkosság, ám ez esetben egy tinédzser lány az áldozat. A rész során számos furcsa és mocskos dolog derül ki mind az áldozatról, mind a vádlottról.

A sorozat ettől válik pergővé, a sebességre alapvetően nem lehet panasz, hiszen a két karakter – és csapatának - munkáját egymással párhuzamosan mutatják be, egyfajta ’Kérdezz - Felelek’ módszerrel.
Amint az egyiküknek akad valamije – bizonyíték, információ, tanú, stb. – máris felhívják a másikat, mire a hívott igyekszik reagálni. Ez a versenyeztetés jót tesz a szériának, egy kis pluszt ad ezáltal.
Továbbá az sem utolsó, hogy a rész folyamán a néző sincs tisztában azzal, hogy a vádlott bűnös- e, vagy sem. Egészen a legvégéig kétségek közt hagynak bennünket.

A The Whole Truth az „ügyvédesdi” szériák számát gyarapítja, meglehetősen drámai, elég kemény – mármint a pilot témája, az eset maga – Tierney egy kicsit visszafogott, míg Morrow játéka elég tetszetős, jól hozza a figuráját. Én nem vagyok otthon az ilyen sorozatokban, de nem hinném, hogy ennyi elég lenne ahhoz, hogy ez a produkció kiemelkedjen az „ügyvéd rengetegből”.
Bár a fene tudja… ha szeretjük az ilyesmit, akkor bizonyára érdemes rááldozni azt a ¾-ed órát az életünkből. Engem mindenesetre nem ragadott magával, szóval.. I’m out!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről