Supernatural 5x04 - The end

Hát emberek, ez megint nagyon jó volt.
Le a kalappal! Azért imádom ezt a sorozatot, mert valahogy mindig tudja hozni a színvonalat. Igyekeznek kreatívak lenni, mindent kihozni az adott szituációból és persze mindezt átlagon aluli költségvetéssel.
A cím sokat sejtet, de akit érdekelnek a részletek, kukkantson a tovább mögé!

Tovább...

Már az epizód elején megtetszett, hogy Sam őszinte volt Dean-nel és annak ellenére, hogy különváltak, felhívta és elmesélte, hogy Lucifer mit mondott neki az éjjel. Az idősebb testvér nagyon makacs volt, nem akart újra együtt vadászni a bratyóval, sőt igazából nem is akarta látni.

akariás jóvoltából Dean tett egy 3 napos kirándulást az 5 évvel későbbi jövőbe. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem egy barátságos hely. Főleg mivel nem vitt magával WC papírt, pedig állítólag olyan értéke van, mint az aranynak arrafelé.
Jól megcsinált poszt-apokaliptikus jövőkép tárult elénk. A Föld egy romhalmaz, amelyet Lucifernek köszönhetünk. Megfertőzte az embereket a croatoan vírussal (2x09), amelytől az emberek bekattantak. Mint a zombik, akik csak agyvelőt akarnak falni, azzal a kis különbséggel, hogy a „krotónok” lesik az ördög minden kívánságát, de ugyanakkor könyörtelenek, pusztítóak és állatiasak. Persze a vírus ellen nem létezik gyógymód, max. egy golyó a fejbe.

ean összefut a maroknyi ellenállókkal, akiknek ő maga a vezetőjük. A jövő-Dean kissé megváltozott, valami meghalt belül. Megszerzik a colt-ot, amellyel ki akarják nyiffantani a gonoszt.

Sajnálatos módon azonban ekkorra már Lucifer kibérelte magának a végső porhüvelyét, mégpedig Sam testét. Kezdetben ezt az infót jövő-Dean elhallgatja „klónja” elől, de végül csak kiböki, hogy öccse igent mondott Lucifernek. Azt, hogy miért, azt senki sem tudja.
Az időközben veteránná vált jövő-Dean próbálja meggyőzni hősünket, hogy ha visszatér a saját idejébe, akkor mondjon igent Mihálynak, hogy legalább a bolygó egy részét meg tudják menteni.

De Dean túl makacs.

heti poénadagot ismét Castiel hozta el nekünk, aki kicsit megváltozott a röpke pár év alatt. Mintha a szobájában egy Buddha szobrot vettem volna észre. Egy angyal, aki áttér a buddhizmusra? Mi a picsa? Ezen kívül szeret inni, orgiákat rendez szabad idejében és a könnyű drogokat sem veti meg. Megkeseredetté vált, aki elvesztette a hitét és haszontalannak érzi magát. Sőt még halandóvá is lett.

csipet csapat kap egy fülest, hogy hol lehet megtalálni Lucifert, meg is próbálják kiiktatni a colt-tal, aminek csúnya vérfürdő lesz a vége. A 2009-es szériájú Dean-en kívül mindenki meghal. Még a főgonosz is megjelenik a színen és cseverészik egyet Winchester úrfival.
Itt megjegyezném, hogy eddig a Mark Pellegrino-féle ördög alakítás tetszett a legjobban. Van a karakterben valami, amitől különleges és amit Jared Padalecki nem tudott úgy visszaadni. Talán ennyi negatívumot tudnék mondani a résszel kapcsolatban.

A végén persze Zakariás visszaviszi Dean-t a saját idejébe, azzal a reménnyel, hogy a fiú tanult a látottakból és rögtön igent fog mondani Mihálynak, hogy megszállhassa testét. Ez nem történik meg, Castiel jó helyen van jó időben. Dean felhívja Sam-et, találkoznak és a két testvér kibékül.

Zárásként. Az epizódban láthattuk Lexa Doig-ot, aki sok-sok évig alakította Andromédát az azonos című sorozatba, szerepelt párszor a Csillagkapuban és játszott még a Jason X-ben, amelyről hamarosan érkezik a kritika ide a Sorozatportal-ra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről