Fringe 3x06 - 6955 kHz

Egy kifejezetten érdekes és színvonalas epizóddal találkozhattunk ezúttal, amely alapjaiban rengetheti meg a sorozatot és új értelmet adhat a folytatáshoz. Csak nem értem, hogy miért akkor kezdi összekapni magát a széria, amikor a kasza veszélye fenyegeti, hiszen a Fringe nézettsége sem a legjobb mostanában. De most ne is foglalkozzunk ezzel, örüljünk annak, hogy a történések kezdenek elmozdulni a holtpontról.

Tovább...

Páros rész, szóval a mi világunk történéseivel foglalkoztak. Azt hiszem ez a rész nagy vízválasztó lehet, mert innentől kezdve semmi értelme párhuzamosan közvetíteni mindkét oldal sztoriját. Szerencsére az alkotók időben eszméltek és hamarosan vége lesz ennek a Dunham ügynökös cirkusznak.

Apró jelekből talán észre lehetne venni, hogy az Ál-Olivia ki is valójában, de érdekes módon a fiatal ügynöknő nagyon jól alkalmazkodik szerepéhez és szinte tökéletes mása alteregójának.

A mostani rész éppen eléggé misztikus és elvont volt ahhoz, hogy érdekessé tegye a történéseket. Mintha csak a klasszikus Fringe epizódok valamelyikét idézte volna, amikor sokszor azt sem tudtuk, hogy mi van.

Az apró plusz, hogy szépen, lassan új mitológiát helyeztek előtérbe, amely lényegében az évad fő történetszálává fogja kinőni magát. Hosszas kutakodás és rejtélyek után kiderült, hogy a dinoszauruszok kora előtt a Földön emberek éltek, akik technológiája jóval fejlettebb volt a mostaninál és építettek egy szerkezetet, amely képes teremteni és pusztítani. Vákuumnak nevezték el.

A szerkezet több részből épül fel, amiket gondosan elrejtettek a föld alatt a bolygó különböző pontjain. Van belőlük pár tucat. Szóval az elkövetkező részekben ezek megtalálása lesz az elsődleges cél.

Ami külön öröm és profizmusra vall az, hogy az alkotók rájöttek, hogy ha egy ilyen horderejű főszálat dobnak be a közösbe, akkor a mostani „időhúzós” eseményvonalnak meg kell szűnnie. Erre most nagy az esély, mert a túloldalon tengődő Olivia elszánta magát, hogy hazatér.

Az új fő vonal tetszetős, sokat ki lehet belőle hozni, ami vérfrissítést adhat a sorozatnak. Kérdés, hogy mennyire jött későn egy ilyen váltás.

Összességében egy ígéretes epizód, amely leterítette a kártyákat az egész évadra és úgy tűnik felszámolta azokat az időhúzásokat, amikre már a szezon kezdete óta panaszkodtam.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről