Being Human 1x01 - Pilot

Ha már az AXN úgy döntött, hogy műsorára tűzi ezt a nem mindennapi sztorijú sorozatot, akkor mi is műsorra tűzzük itt a Sorozatportálon.

Mindenekelőtt el kell árulnom, hogy angol sorozatról van szó. Aki most gyomorrángatózást és egyéb emésztési panaszokat érez, annak nem ajánlatos belekezdenie ebbe a szériába, hiszen a britek enyhén szólva sem művészei a sorozatgyártásnak. Mondhatnám úgy is, hogy eddig egyik se tetszett.

Itt azonban más a helyzet, attól, hogy az alapötlet elég vicces és nevetséges, maga a bevezető epizód meglepően nézhető lett. Aki nyitott szemmel jár, annak nem nagyon kell bemutatni, hogy miről is van szó. Egy vámpír, egy vérfarkas és egy szellem együtt élnek hármasban egy albérletben. Na puff. Erre varrjon valaki gombot.

háztartásukról bővebben a tovább mögött regélek...

A rész elején kaptunk egy pici bevezetőt, hogy ki kicsoda és honnan jött. Nem vitték túlzásba, csak éppen hogy mondtak 1-2 mondatot. Valószínűleg lesz még titkos kapcsolat, sötét ismerős a múltból, elfeledett emlékek meg ilyesmik.

A sorozat egyszerre komoly és komolytalan. Nem gagyi, bár a speciális effektek terén még lenne mit csiszolni, de igaz az is, hogy hiteles vérfarkassá alakulást talán még sosem láttam egyik mozifilmben sem. Az alapszituáció komoly, azonban vannak olyan jelenetek, amelyek olyan abszurd helyzetet ábrázolnak, hogy mosolyt csalnak az ember pofijára.

Mind a három főszereplőnek meg kell küzdenie saját félelmével, lényével. Az éhség, a vágy sokszor felülkerekedik, amelyek további bonyodalmakat szülnek. Az igazi problémát azonban a többi vámpír okozza, akik szinte mindenhol ott vannak. Beépültek a rendőségbe és még Isten tudja melyik befolyásos szervezetbe. A végén kiderült, hogy valamire készülnek, valami nagyra.

Ahogy már említettem, a szereplők elég esendőek. A vámpír nem tudja megállni, hogy vért igyon (vagyis nem ivott vért, de nagyon közel járt hozzá), George, a farkasember tűnik a leginkább emberinek, mert minden erejével ezért harcol, hogy kordában tartsa másik énjét és lehetőleg ne árthasson senkinek. A szellem csajszikának is megvannak a maga gyengeségei, hiszen küldött egy sms-t az ex-jegyesének, akitől egyébként a házat is bérlik. Be is állított a fickó egy másik lánnyal az oldalán. Ciki és egyben szomorú, amit abban a jelentben egész jól ábrázoltak. A koma persze nem látta a szellemet.

Összességében elmondható, hogy annak ellenére, hogy angol sorozatról van szó, érdemes adni neki egy esélyt, hiszen csupán 6 részes az egész. 6X60 percet ki lehet bírni, főleg ha hozzá tovább ezt a színvonalat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről