Private Practice 04x04 A Better Place To Be

Ez az epizód szerintem elég szívet szorongatóra sikerült, ha fogalmazhatok így. Hiszen ki ne sajnálna egy hat éves kislányt, akinek se apukája, se anyukája, teljesen egyedül van a világban. Nincs senkije, akihez fordulhatna, vagy akiben megbízhatna. Igen, Betsey-ről van szó. Ő Dell kislánya, aki árván maradt a harmadik évad fináléjában. Persze nem csak erről szól a történet, de ez is egy igen fontos szál.

Tovább...

Monica, a bizonyos nagynéni, akire Dell halála után Betsey rá lett bízva, felbukkan a rendelőben, és közli, hogy ő eldöntötte, hogy nem lesz gyereke, és ezen továbbra sem akar változtatni, ezért nem tud tovább gondoskodni a kislányról. Violet szíve azonnal megesik rajta, de mindenki tanácstalan. Nem tudják, hogy mi lenne a helyes lépés Betsey-vel kapcsolatban, hiszen biztosak abban, hogy Dell is megtenné ezt értük, ám valószínű, hogy a lánynak komoly lelki sérülésekkel szembe néznie (drogos anya, aki felrobban a saját drog-laborjában, az apja, aki egy autóbalesetben halt meg, egy nagynéni akinek nem kellett), ami nem fogja megkönnyíteni az örökbefogadó életét. De az a kérdés is felmerül, hogy biztos azoknak az embereknek a társaságában kellene élnie, akik mindennap emlékeztetik őt az apukájára. Tehát nem jutnak dűlőre, így Violet néhány napra befogadja.

Eközben Pete egyik betege komoly gondokkal küzd. Terhes, ám olyan fájdalmai vannak, amik nem igazán könnyítik meg az állapotát. Minden egyes érintés hatalmas fájdalmat vált ki belőle. Így azon gondolkodik, hogy elveteti a babát. A férj persze erősen ellenzi. Addison is közreműködik, ám ő kicsit másként látja a dolgokat. És amikor egyszer felveti a témát, az ifjú Sheperd, Amelia rájön, hogy valószínűleg egy sérv az agyában okozhatja ezeket a fájdalmakat. Pete ellenzi a műtétet a terhesség alatt, ám a mégis belevágnak, mert a nő már nem tud tovább így élni, és ez a legjobb lehetőségük.

Coopernél felbukkan egy fiú, aki hasfájásra panaszkodik, ám kiderül, hogy makkegészséges, azt leszámítva, hogy nem szeret iskolába járni, mert folyamatosan piszkálják az anime iránti érdeklődése miatt. Később kiderül, hogy azért nem tud beilleszkedni, mert két év alatt hat iskolába íratta át az anyja, aki túlságosan félti őt attól, hogy baja essen. Ám ez egyiküknek se tett túl jót. Sheldon és Cooper minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy valami elmozdulás történjen, de sajnos nem tudnak hatni egyikőjükre sem.

A kis Betsey felbukkanása mindenkit elgondolkodtat egy kicsit. Hiszen mindenki úgy érzi, hogy felelős azért a kicsi lányért, ám Sam nem áll készen arra, hogy újra apa legyen. Azzal érvel, hogy már van egy lánya, sőt egy unokája is, akik kitöltik az idejét. Ez viszont Addison egy kicsit elkeseríti, mivel neki nincs gyereke, sőt ha jól tudom, nem is nagyon lehet. Charlotte már az elején kijelenti, hogy ő nem vállal be semmilyen gyereket. Nem az a típus. Eleinte ezt Cooper egy kicsit ellenzi, de végül belátja, hogy nem birkóznának meg a feladattal. És végül itt van nekünk Violet, aki látva, hogy a kis Lucas és Betsey milyen jól kijönnek, elhatározza, hogy örökbe fogadja a lányt. Úgy gondolja, hogy ezzel talán törleszthetne a Lucas-szal történteken és persze nem akarja, hogy rossz sorsa legyen a lánynak. Ám Pete-nek erős kétségei támadnak. Fél attól, hogy Violet még nem elég stabil ahhoz, hogy egyszerre két gyerekről gondoskodjon. Nekem az jött le az egészből, ha mondjuk egy kicsivel később jött volna Betsey, akkor nem lett volna probléma a dolog, de hát ezt szokták a sors fintorának hívni.

Én személy szerint megkönnyeztem, és sajnáltam, hogy senki semfogadja be a kislányt, pedig végig azért szurkoltam, hogy Addison lépjen egyet, hiszen neki nem igazán lehetne gyereke, és Betsey olyan szép meg aranyos, ráadásul rá is férne már egy boldog család, de hát sajnos ez nem jött össze...

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről