American Horror Story: Asylum 2x08 – Unholy Night

Menetrend szerint, megkésve, de jelentkezem a folytatással, ami az ünnepi időszakhoz kapcsolódó történettel szolgált, ahogy az a címből ki is derül.
Azt kell mondjam, fokozatosan tisztul a kép, több szálon is, miközben mellékes apróságokkal színesítik a sztorit. Ilyen a mostani Mikulásos mellékszál is.
Nagyon ötletes és találó, miközben nem feledkeztek meg a főszálról sem.


Az átalakulásokat elszenvedő Briarcliff nagyban készülget a Karácsonyra. Ebben aktívan részt vesz a vezetővé előlépő Mary Eunice, aki csak nem régen konfrontálódott a Fekete Angyallal, aki azóta egy kicsit el is tűnt. Szóval az egész epizód ki lett hegyezve az ünnepre és meg is teremtik a kellő atmoszférát, amúgy AHS-módra.

Ennek fő eszköze egy új karakter bevezetése a történetbe, még pedig egy régi és eleddig nem látott kezelté, Lee Emersoné (Ian McShane), aki egy Mikulás fixációs szociopata, aki egy karácsonyeste alatt több családot is lemészárolt.
Az ő és Jude nővér ellentéte hosszú időre visszavezethető, aminek meg is lesz az eredménye.
S ha már Jude, akkor az elmegyógyintézet nagyasszonya nem adta fel a harcot és visszatért az intézetbe, hogy megszabadítsa ifjú pártfogoltját, Mary Eunice-t. Azonban megszállt kedvence ebből nem kér és átveri idősebb rendtagját és az egykori vezetőből egy csapásra áldozat lesz. Így olyan szorult helyzetbe kerül, mint amilyenbe egykor ő kényszerített másokat, mint például Lanát, akivel szövetségre lép, ama cél érdekében, hogy az újságírónő kijuthasson.
Ez azonban nem olyan könnyű, több okból sem az. Ott van egyszer, az ördögi Mary Eunice, doktor Arden kint ólálkodó teremtményei, az újból megjelenő földönkívüliekről már nem is beszélve.
Akik egyébként valamilyen módon kötődnek Kit Walkerhez.
Kit és Lana sem marad nyugton, hiszen ők is összefognak a kijutás érdekében, illetve, hogy megszabaduljanak attól a fenyegetéstől, akit Dr. Thredsonnak hívnak.
Lana pedig gyermeket hord a szíve alatt, mely az elmebeteg doktortól van, és azt hiszem, mondani sem kell, hogy a hölgyemény mennyire nem kívánja ezt a terhességet, sőt még az apukától is megszabadulna.
Igazi haladással azonban inkább a következő epizód szolgál, aminek a kritikája a napokban szintén várható és mellyel a széria elvonult a téli szünetre.
Nem akármilyen befejezéssel zárult a széria, még ha csak ideiglenessel is.

0
wouhn képe

Az amikor McShane elborult

Az amikor McShane elborult elmével mondja Judd nővérnek, hogy "There is no God, only Santa Claus" vagy valami ilyesmit, az hatalmas volt. Az idény egyik legjobb sorozatos beszólása volt.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről