Legend of the Seeker 2x6 – Fury

A Kereső úgy néz ki, egyelőre nem alszik téli álmot, szóval került még anyag a Seeker-Szerdához.
Ez a következő rész, melyben (a cím szerint) elszabadulnak az indulatok. Korábbi bejegyzésemben azt írtam a sorozatnak ideje volna lendíteni egy kicsit, mert kezd laposodni.
Ebben a részben, mintha hozzá is kezdtek volna.
Kiderül pár érdekes dolog, nem egy túlbonyolított történet, de van neki veleje.

„And kill them all!”

Az epizód mondhatni idilli képsorokkal veszi kezdetét, hiszen Richard Carát tanítgatja vadászni.
Ám a cserkészést egy sikoly szakítja meg, mely egy közeli faluból jön. Ebben a faluban különös népség lakik, akiket Minders (Őrzők) néven emlegetnek. Ők egy békés csoport, aki nem öl meg az égvilágon semmit, nem hogy embereket, ezért nyögik egy bizonyos Caldor nevű zsarnok uralmát, aki rendszerint rabszolgákat csinál belőlük. Ez naiv népség, ennek ellenére sem védi meg magát, inkább tűr.
Richard és Cara elintézi a támadókat, ám a csoport vezetője, egy idős hölgy nem kér a segítségükből.
De fia viszont igen!
Ő nem fogadja el anyja tanításait és úgy dönt még egy pár másik emberrel, hogy megvédik magukat és a szeretteiket. Ebben a Kereső segítségét kérik, ő pedig megtanítja őket harcolni.
Az egyik tréning alkalmából a falusiak összeesnek, opálos tekintettel, pont amikor Richard arra bíztatja őket, hogy nem árt egy kis egészséges agresszió. Zedd megállapítja, hogy egy varázslattal állnak szemben, de azért segít nekik.
A gyakorlás végén a vezető fia, a főkolompos kihívja a Keresőt, hogy megméresse magát, mennyit tanult. Nem tudom miből gondolta, hogy sokat, ilyen rövid idő alatt…
Ekkor történik, hogy szájon tudja vágni Richardot, erre ő morcos lesz, majdnem megöli a férfit és még a kardja is felragyog.
Ennek oka, hogy az Igazság Kardja a Kereső haragját segít felszabadítani és ezáltal képes olyan hatékonyan küzdeni. De mi van akkor, ha ez a harag dühvé alakul?
Ebben az epizódban megkapjuk a választ.

Richard eddig is mintha változott volna valamicskét a részek során, de most egészen új oldaláról ismerhetjük meg. Elhatalmasodik rajta a düh, a vérvágy, és kiképzett embereivel gyilkolni indul.
Kahlan és Cara próbálja megfékezni, de Richard a társai ellen fordul, és majdnem végez a Mord-sith-tel.
Amint elválasztják a kardjától megnyugszik. A kard a ludas.
Zedd segít neki a probléma megoldásában, hiszen komoly a dilemma.

Hogy lehet a Kereső Kereső az Igazság Kardja nélkül?

A továbbiakban érdekfeszítő dolgok derülnek ki e békés törzs őseiről, hogy az milyen kapcsolatban áll Richarddal, mi is van itt a háttérben valójában, miért vezette ide őket az iránytű…
A végére kibékülnek Caldor emberei az Őrzőkkel, ezt megoldhatjuk békésen is, szóval megegyeznek egy erőszakmentes lehetőségben.
Zedd pedig segít Richardnak uralnia a dühét, amit a kard szabadít fel benne. Végül is sikerrel.
Ez alkalommal. Új ellentét is kialakul, ugyanis megtudjuk kire és miért dühös Richard valójában.
A legjobb rész az egész epizódban.
Végre valami, ami érdekes helyzeteket teremthet a sorozatban! Richard és a dühe! Kellett ez a kis feszültség! Csak akadt végül valami, amit nem tudtak megoldani egy csettintéssel. Remélem ez az ötlet nem sikkad majd el a következő részek folyamán.
Amellett sem mennék el szó nélkül, hogy főhősünk jellembeli változásai most már szinte kézzel foghatóak, elvégre most megmutatkozott egy olyan oldala is, amiről eddig nem igen volt szó.
Szerencsére ez a rész ismét sok különböző utat nyitott meg, mint az az eddigi részekben is látható volt. Kíváncsi vagyok, hogy ezek az utak hol és hogyan fognak összefutni. Összefutnak e egyáltalán, vagy még több elágazást vetnek. Felkeltették az érdeklődésem a folytatás iránt.
Pont jókor, mert kezdett kissé monotonná válni…
Mi lesz még itt?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről