Rubicon 1x01 - Pilot

Az AMC csatorna a napokban mutatta be legújabb sorozatának, a Rubicon-nak a bevezető részét. A dolog pikantériája, hogy bő másfél hónap múlva, augusztus elsején várható a folytatás, ha minden összejön. A szériával kapcsolatban lehetett hallani egy-két olyan infót, hogy a csatorna legújabb üdvöskéje lehet. A pilot után ettől talán nem kell tartani, mert akármennyire is érdekes maga a történet, a bevezető rész mindent csinált, csak kedvet nem.

Tovább...

Pedig minden adott, hogy lássunk végre egy jó kis titkokkal tarkított, nyomozgatós sorozatot. Tipikus összeesküvéses valami, legalábbis amennyit az első részből le lehetett szűrni.

A probléma, hogy rém unalmasra vették a figurát az alkotók. Rém gyenge volt a bevezetés. Ettől függetlenül azt mondom, hogy lehet még szalonna a kutyából, nincs minden elveszve, de az biztosra vehető, hogy Amerikában sokan elpártolnak ideje korán a szériától.

De, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, nézzük kicsit a történetet.

Főszereplőnk egy bizonyos Will Travers, akit a jóvágású James Badge Dale testesít meg. A férfit nem is oly rég láthattuk a Pacific-ben, mint derék jenki katonát. Új sorozatában egy rendkívül intelligens férfit alakít, aki a kormány alkalmazásában áll és kódfejtéssel foglalkozik.

Nem könnyű munka, főleg akkor nem, ha olyanra akad, amire nem kellett volna. Egy elég összetett „kommunikációra” lesz figyelmes, amelyet egyesek különböző újságok keresztrejtvényeik segítségével folytatnak. Nem sok ideje marad Will-nek, hogy beleássa magát a dolgok mélyébe. Miután rájön erre a valamire, rögtön értesíti főnökét, aki egyben apósa és jó barátja.

Sajnos az infó miatt az idősebb férfit elteszik láb alól. A vonatszerencsétlenségnek álcázott gyilkosság nem hagyja nyugodni hősünket és nyomozni kezd. A legnagyobb baj, hogy semmi nem derül ki, alig történik valami és legtöbbször a főszereplő mélyen elgondolkodó tekintetét csodálhatjuk hosszú másodpercekig.

Tényleg kár, hogy ilyen unalmas lett a bevezetés, pedig az alapötlet jó. Kicsit már elcsépelt, de ki lehet hozni belőle egy korrekt sorozatot.

Talán lehet adni egy esélyt a folytatásnak, hátha megemberelik magukat az írók és elénk tálalnak valami ellenállhatatlant. Így vagy úgy, de augusztusban ki fog derülni merre is halad tovább a történet.

Összességében egy elég lapos és unalmas bevezetését „élvezhettük” egy olyan sorozatnak, amely sokkal jobb is lehetne.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről