Legend of the Seeker/ Aki keres az talál

Itt van a sokak (?) által (talán) várt sorozat kritikája. Wouhn kollégám hívta fel a figyelmem a szériára, mert én egyáltalán nem nézek sorozatokat. Úgy néz ki, ez lesz az egyik, amivel kivételt teszek.


Itt a hivatalos trailer, ha még valaki nem tudná miről van szó:

Itt meg az első pár rész keltette impresszióim következnek…


Mint már említettem Wouhn haverom jelezte számomra e sorozat létezését, tudván, hogy szeretem a fantasy-t, ám nem szeretem a sorozatokat. Azt mondta, hogy ez tetszeni fog.
Na, de ennyit rólam! Egyébként skorpió vagyok… :D
A Sam Raimi által dédelgetett történet tavaly november első napján látott napvilágot és Terry Goodkind, a fantasy berkeken belül elismert szerző művein alapul, pontosabban az Igazság kardja sorozaton. Bevallom nem olvastam a story-kat, egy kivételével,és az is csak az egyik trilógia második kötete volt, ezért nem is tudom, hogy mennyire hű az eredeti történethez.
A rendezők tehát nagy feladatra vállalkoztak, mert ha végig a TV képernyőjére akarják varázsolni Goodkind hosszú trilógiáit, akkor én már nagyszülő leszek, mire az utolsó évad véget ér.
Térjünk rá magára a sorozatra. Mivel nem csatornákon vetítik, hanem kábelen, ezért nem is vártam tőle túl sok effektet és nagyzolást. Az első, dupla, rész megtekintésével arra a következtetésre jutottam, hogy végre láthatok egy olyan fantasy sorozatot, ami stílusos, szép, hangulatos és még nézni is jó.
Számítógépes technika, effekt is van benne, de nincs vele túlzsúfolva. Egyedül a sok lassítás zavaró, bár néhol el kell ismerni, hogy jól alkalmazták. Meg kell még említenem a remek kosztümöket és a helyszínek megválasztása is eltalált.

A sorozat az „in medias res” módszerével él, és rögtön belevág a pergő események közepébe.

De szépen lassan kiderülnek a dolgok...

A főszereplő Richard Cypher, akiből a Kereső válik, kinek sorsa, hogy az Igazság Kardjával megölje a gonosz Darken Rahl-t, ki a népet sanyargatja és a velejéig romlott. Sablonos mi?
Tudjuk már, hogy nincs új a nap alatt, ezért inkább nézzük meg a Kereső társát, Kahlan-t, ki egy Inkvizítor, amolyan harcos-boszorkány hibrid. A néni nem kiemelkedően szép, de meg kell, hagyni a maga módján csinos, és olyan jéghideg, mint egy fagyon hagyott Borsodi. Már ha ez vonz valakit. Nem feltétlenül a sörre gondolok... :D
Ha emlékezetem nem csal, cirka a rész felénél mosolyodik el először.

Nos, a Kereső hajtja Darken Rahl-t és segít, ahol tud, természetesen az igazság nevében. Kahlan segíti, védelmezi, továbbá egy öreg, meglehetősen bizarr arcú, Zedd nevű varázsló. A tag az első jelenetében egy szál semmiben diskurzust folytat egy csirkével. Elég morbid…

Ez a társaság indul útjára, hogy felszabadítsa Középföld nyomorúságos népét.

Az első rész pergő, akció dús eseményei után a sorozat megül kissé.

Remélhetőleg nem hal el.
Na, majd meglátjuk…

0

szép is lenne ha Kahlen

szép is lenne ha Kahlen "végigvihorászná" az első részt,mikor úgy az 1- 2. perc tájékán megölik a testvérét...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről