Fringe 4x03 – Alone in the World

A lassú javulás is javulásnak tekinthető, ami dicséretes dolog. Persze a nagyon rossz után csak kevésbé rossz jöhet, az első két rész gyötrelmeit nem tudom lehetne-e alulmúlni. Az alone in the world névre keresztelt epizód sem váltja meg a világot, de legalább pozitív gondolatokat is fel lehet sorakoztatni az értékelésnél. John Noble ismét remekelt.

Még mindig olyan távol érzem a Fringe-t a jótól, mint Makót Üzbegisztántól. Semmi értelmét nem látom, hogy miért kellett rebootolni a sorozatot. Aki eddig se nézte, nem valószínű, hogy most fog bekapcsolódni, ellenben a rajongók a hajukat tépik. Nagyon kár volt mindent lenullázni, amit eddig felépítettek. Ráadásul semmi se változtattak az idáig megtett úton.

Peter visszatérése borítékolható, ráadásul már biztos nem kell sokat várni addig. Az egész epizód burkoltan a fiatalabbik Bishop körül forgott. Ezen felül megmutatták nekünk, hogy Walter mennyire egyedül van. A cím eléggé találó, mert szinte bármelyik karakterre rá lehetett sütni.

Az aktuális ügy már közelített az érdekeshez. Helyenként a régi Fringe hangulatot idézte. A tudomány sötét vermébe kellett ásnia magát kis csapatunkat, hogy ismét megmentsék a mit sem sejtő világ jövőjét. A kulimászt ezúttal egy gombának tűnő élőlény okozta, ami rövid idő alatt csontig lerágott mindent az arra kóborló idegenekről. Egy Aaron nevű kisfiú került a figyelem középpontjába miután megúszta a lény támadását.

A Walter Bishopot alakító John Noble ismét zseniálisan színészkedett. A rosszmájúak mondhatják, hogy kicsit túlzás, amit az öreg produkál. Van ebben is némi igazság, de képes elvarázsolni, mikor a legkevésbé várnád. Apróságokban nyilvánulnak meg a korosodó színész nagyszerű képességei. Nagy lökést adott a résznek, hogy őt állították középpontba, betekintést nyerhettünk, hogy valójában mennyire egyedül van fia nélkül. A kisfiúval kialakított kapcsolata érdekes keringővé fejlődött a végére.

Ehhez hozzásegített az a tény, hogy Aaron sokkal többet tud az organizmustól, mint amit elárult. Képzeljük el a lényt egy bonyolult idegpályának, amivel a fiú érzelmileg összekapcsolódott. Ismét visszautalva a címre, mindketten egyedül voltak a világban, és valahogy ráakadtak egymásra. Szép és szomorú, főleg mert az organizmus nem maradhatott életben.

A fináléban Walter kálváriája kiteljesedett, biztos volt benne, hogy a fénylő tárgyakon látott férfi a képzelete szüleménye. Az elmegyógyintézettől való félelmében „önlobotómiát” akart végrehajtani, szerencsére Olivia időben érkezett. Kiderült, hogy ő is látja Petert, álmaiban. Reméljük érdekes következő etap vár ránk.

0

Velemenyem szerint az egesz

Velemenyem szerint az egesz Fringe sorozatot John Noble viszi a hatan. Ha nem o jatszana, szerintem mar reg ment volna a lecsoba az egesz garnitura. Elkepeszto az a tehetseg, ami ebbol a szineszbol sugarzik, az a plusz amit adni kepes amellet amit a forgatokonyv irok meghataroznak a szerepenek. A sorozat tobbi karakteret egy betanitott csimpanz is kepes lenne eljatszani.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről