The Gates 1x01 - Pilot

Sokan remélték, hogy az ABC nagyot alkot a The Gates című új sorozattal és keményen bekapcsolódik az uborkaszezon minőségi kínálatába. A bevezető rész után úgy gondolom, hogy mindez kósza ábránd marad, hiszen a pilot csúnyán leszerepelt, legalábbis nálam. Hiába a széria misztikus vonala, nem hozott semmi újat, semmi izgalmasat. Egyáltalán semmi olyat, amely után bátran ki merném jelenteni, hogy érdemes folytatni. De ki-ki döntse ezt el maga.

Tovább...

Már az alapötlet is elég bizarr, mondhatni baromság. Adott egy Gates nevű közösség, amely olyan mint egy kisebb város. A különbség annyi a normál falvakhoz képest, hogy itt minden csodálatos, mindenki harmóniában él egymással. Ez annak is köszönhető, hogy külön rendőri szerv működik, beléptető rendszer, plusz az egész város fallal van körülhatárolva.

Persze mindezek mellett eltörpül az az apróság, hogy a település tele van „szörnyekkel”. Vámpírok és vérfarkasok biztosan megtalálhatók, ez hamar kiderült, de meg lennék lepve, hogy ha ennyi lenne a repertoár.

A sztorival még nem is lenne baj, bár a farkasemberes riogatások elég elcsépeltek, nem beszélve kedvenc vérszívóink újabb képernyőre emeléséről. A gond, hogy az alapfelállás rendkívül sablonos, 99%-ban minden előre sejthető volt. Az eseménysor kétharmada tini baromkodás, amely minden fantáziát nélkülöz.

Nézzük kicsit konkrétabban.

Főszereplőink egy család tagjai, akik éppen ebben a szent pillanatban költöznek ide. Az apuka lesz az új rendőrfőnök. Az anyukáról eddig nem sokat tudtunk meg. Pontosabban annyit, hogy szeret kedélyesen beszélgetni a szomszéd asszonykákkal. Ó, ha tudná kikkel is áll szóba.
A két gyerek átlagosnak mondható. A nagyobbik egy fiú, aki rögtön középpontba is kerül. Naná, hogy az iskolában megkörnyékezik egy csajt, akinek a fiúja egy vérfarkas.

A legtöbb jelenet erre a hármasra épül a szokásos felállásban. Klasszikus tini szerelmi háromszög, amelyből én köszönöm, nem kérek.

Inkább nézzük a pozitívumokat. Ebből sajnos csak egy van, konkrétan Rhona Mitra. Az elbűvölő szépségű színésznő játéka tetszett leginkább. Mellesleg a hölgyet legutóbb az SGU utolsó három részében láthattuk, Kiva szerepében.

Szóval rejtőzködő vámpírokat kaptunk az arcunkba, akik vérszomjasak, de jól leplezik. Kivéve Claire-t, aki véletlenül elfogyaszt egy fickót. Meg is lesz érte a „jutalma”. A BMX-en tekerő farkasember kölykök sem hiányozhatnak, akik nappal menő fiatalok, éjjel azonban csúnyán át tudnak szőrösödni.

Az akció szint egyenlő a nullával, a kiszámíthatatlanságról és a meglepetésekről már ne is beszéljünk, mert ilyen nincs.

Összességében egy rém gyenge kezdés, engem egyáltalán nem hozott lázba a sorozat. Szerintem passzolom is, de majd meglátjuk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről