Happy Town 1x01 - In This Home on Ice

Ha már mostanában a tévécsatornák kaszálós kedvükben vannak, akkor megragadnám az alkalmat és bemutatnék egy új sorozatot, amelyről hallhattunk már egyet és mást, de a premiernek az ideje csak nemrég jött el. A Happy Town egy városka életét mutatja be. Egyáltalán nem komédiáról van szó, hanem valami komolyabbról. Az első részből nem derült ki túl sok minden, de kedvet csinált a folytatásra. Igazság szerint még fogalmunk sincs, hogy mivel is állunk szemben, de egyetlen dologban biztosak lehetünk. A városka nem az, aminek látszik.

Tovább...

Nem volt túl izgalmas a bevezető rész, sokkal inkább érdekesnek mondanám.

Kit ne vonzana egy város, amely tele van titkokkal? A rejtély, a tilalmak, a ködös féligazságok, ezek mind mind táptalajul szolgálnak, hogy egy jó sorozat születhessen.

Főszereplőink egytől egyig egy Haplin nevű fogcsikorgatóan fagyos kisvárosban élnek, ahol az emberek ismerik egymást, mindenki kedves mindenkivel, soha nem történik semmi rossz. Pontosabban az elmúlt 5 évben semmi sem történt, most azonban egy gyilkosság zavarja meg a hely békés nyugalmát.

A helyi rendőrök zöme nem látott még igazi meggyilkolt hullát, alig tudják miként kezeljék a helyzetet.

Aztán ahogy haladunk előre a történetben, előtérbe kerülnek a múlt titokzatos árnyai. 5 évvel ezelőtt különös eltűnések tarkították a szürke hétköznapokat. Minden évben nyom nélkül felszívódott a föld színéről egy személy. Soha nem bukkantak senki nyomára. Egy „varázslónak” elnevezett férfi tüntette el az illetőket. Legalábbis a városban ez a híresztelés kapott szárnyra. Talán a rejtélyes ember visszatért?

Főszereplőnk édesapja, az aktuális seriff is elkezd furán viselkedni. Néha rájön az ötperc és mindenfélét zagyvál egy Chloe nevű nőről. Aztán hipp-hopp magához tér és azt sem tudja mit mondott.

Egy fiatal lány újonnan érkezik a városkába, aki állítólag édesanyja miatt akarta mindig is meglátogatni a települést. A hely, ahol elszállásolják sem mondható hétköznapinak. Pl.: az emeletre tilos felmenni, mert ki tudja mi lehet ott.

Még nem említettem, de valószínűleg fontos szerepe van a városka egy magasabb pontján található pékségnek, ami kívülről inkább hasonlít egy gyárra, mint egy klasszikus sütödére. Olyan Willy Wonka csokigyáras hangulata van a helynek. Az egyszer biztos, hogy amennyi kenyeret ott megsütnek, jól tudná lakatni a környező városokat is.

Az epizód végén durvulnak be a dolgok igazán. A seriffre újra rájön a „roham”, miközben levágja saját kezét és közben a gonoszról és múltbéli hibákról zagyvál. Még nem túl sokat lehetett leszűrni, mindenesetre nagy dolgok vannak készülőben egy olyan városkában, amely a béke fátyla mögé rejtette valódi arcát.

Ja, és a fiatal lány, aki megérkezett a településre sem volt teljesen őszinte. Okkal jött ide, pontosabban hátsó szándékokkal. A neve pedig Chloe.

Összességében egy rejtélyekkel tarkított új sorozatról van szó, amelynek talán érdemes egy esélyt adni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről