The Big Bang Theory 4x12 – The Bus Pants Utilization

Hosszú szünet után ismét új résszel jelentkezett a sorozat, megkezdve ezzel a 2011-es évet. Nem is akárhogyan… hiszen az új rész, amellett, hogy vicces volt és szórakoztató, visszahozott valamicskét a régi évadok hangulatából.
Én meg megint késve jelentkeztem, de…

… itt folytatom!

A hosszú BBT-megvonás után joggal lehetett benne reménykedni, hogy most már folyamatos lesz a széria, de ez sajnos nem így lett. A következő, 13., epizódot csak e hónap 20.-án küldik adásba, viszont örülhetnek a rajongók, hiszen kedvenc sorozatuk még biztosan képernyőn marad 2014-ig:
Vagyis további három évad garantáltan látható lesz.

Ez esetben csupán egyetlen esemény borzolja a nézők és a szereplők idegeit, még pedig az, hogy Leonard előáll egy ötlettel:
Készítsenek egy telefonos alkalmazást, ami felismerné a kézzel írt, fontosabb matematikai egyenleteket és a megoldással is hamarabb szolgálna, mint az emberi elme. A négy jó barát neki is lát a megvalósításnak, ám ez a megszokott nehézségekbe ütközik. A rajongók számára már biztosan nem ismeretlen az ismétlődő konfliktus, miszerint Sheldonnal nem lehet együtt dolgozni.
A langaléta srácból megint előbújnak „zsarnoki” tulajdonságai és megpróbálja saját ízlése szerint irányítani a projektet és társait. Ez persze nem tetszik a többieknek, főleg Leonardnek, hiszen mégis csak az ő ötletéről van szó. Sheldon-t tehát kidobják a fejlesztő csapatból.
Ez persze frusztrálóan hat rá, elő is kerül egy teremin nevű sajátos hangszer (:D), melynek különlegessége abban áll, hogy anélkül lehet megszólaltatni, hogy az ember hozzáérne.
Itt van egy kis infó róla, érdemes elolvasni:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Teremin

Szóval Sheldon teremines szabotázsának az lett az eredménye, hogy még a lakásból is kidobták.
Ekkor kapcsolódik be Penny, aki felajánlja neki, hogy készítsenek együtt egy telefonos alkalmazást.

A rész – pláne ekkora szünet után – remek volt. Azzal, hogy összehozták a srácokat, hogy ismét valami projektbe kezdjenek – mint anno Penny virágos epizód – a régebbi részek hangulatát idézte.
Emellé ötletes poénokat is kaptunk, bár meg kell jegyezni, hogy a tréfák döntő többsége korábbi eseményekre, a karakterek szokásaira, a régi nézők által ismert dolgokra épülnek.
Tehát, ha valaki csak úgy ismeretlenül leülne megnézni egy részt, mondjuk a 4. évadból az felteszem, nem szórakozna olyan jól, mivel sok poént nem értene. Ennek egyetlen megoldása van:
Elkezdeni az elejéről! :D
Ezekre kiváló példa Sheldon levezetése, miért is lehet Penny ötlet tolvaj, illetve Sheldon ismét tanul valamit a szarkazmusról. Ez utóbbi nagyon kemény….

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről