Chase 1x01 - Pilot

Az NBC új üdvöskéje Chase névre hallgat. Egy újabb nyomozós sorozat, amelyből már annyi van a kínálatban, mint égen a csillag. Bár az utolsó percekig reménykedtem abban, hogy valami átívelő történeti szálat belecsempésznek a sztoriba, amit a pilottal kívánnak felvezetni, de sajnos nem így lett.

Részletek a tovább mögött...

Nehéz dolgom van ezzel a pilottal, mert ez a sorozat gyakorlatilag alig különbözik a többi nyomozós szériától. Rendőrség →  szökésben lévő rossz fiú → ráakadnak → elkapják → vége.
Hülyén hangzik, de tényleg jellemezhető ezzel mindaz, amit láttunk. Gyanítom, hogy a folytatás sem lesz másmilyen. Sőt még az a picurka plusz is hiányzik, amely általában jellemző a hasonló műfajt képviselő remekművekre. Gondolok itt a Mentalistára, amelyről azt hiszem mindenki hallott már. Az is hasonló, de mégis más.

Itt tényleg csak nyomozgattak, kergetőztek, stb. Ebből a szempontból csalódás volt a bevezető, mert valami ötletesebbre vártam.

A főszereplő Annie Frost, aki US Marshal. Feladata a gonosztevők kézre kerítése. A szemkápráztatóan szőke csajt Kelli Giddish kelti életre, aki eddig nem volt túl nagy név a színészek népes táborában. Többnyire sorozatokban kapott apróbb szerepeket. Most azonban megcsillogtathatja képességeit a Chase-ben is.

Helyet kapott még Amaury Nolasco, akit ugye a Prison Break-ből nagyon jól ismerhetünk.

Igazából a színészek játékával nem is volt különösebb gondom, sőt még a piloton is érződik, hogy itt bizony a nézők megfogása a cél. Végre kaptunk egy könyörtelen bűnözőt az értelmesebb közül, aki képes egy lépéssel a zsaruk előtt járni és néha hülyét csinálni belőlük.

Ez mind jó, csak valahogy nem tudok kibékülni azzal a ténnyel, hogy ilyen kaliberű sorozatokkal vannak tele a csatornák. Nem hoz semmi váratlant, magával ragadót vagy egyedit. Nincs annál rosszabb, amikor egyetlen mondatban le tudom írni a sztorit anélkül, hogy olyan szavakat kellene használnom, hogy „na de”, „mindeközben”, „a háttérben”, „titok”, stb. Főszereplőink rendőrök, akik bűnözőkre vadásznak. Ennyi.

Nem is csodálom, hogy a mai adagom közül ennek a sorozatnak a bevezető részét töltötték le a legkevesebben az internetről. Nem tudom még kap-e újabb esélyt, mivel nem vagyok oda az ilyen szériákért. Meglátjuk.

Összességében egy roppant egyszerű és „látványtalan” pilotot kaptunk, amelyben hőseink nyomozgatnak, nyomozgatnak és nyomozgatnak. Szimpla krimi. A műfaj kedvelőinek előszeretettel ajánlom, más számára csalódást fog okozni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről