Fringe 3x01 - Olivia

A nagyok közül visszatért a képernyőre a Fringe, mégpedig a harmadik évaddal. J.J. Abrams előző munkássága, az Undercovers nem lopta be magát a szívembe, ellentétben ezzel a sorozattal. Nagyon vártam a folytatást, mégis csalódnom kellett, mert olyan irányba vitték el a cselekményt, amely nem biztos, hogy túl nyerő választás. Az előző évad vége ütős volt (helyenként) és az alkotók sok lehetőség közül választhattak, ők mégis egy merészet húztak, amely nagy valószínűséggel az egész harmadik évad fő mondanivalója lesz.

Tovább...

Hogy konkrétabb legyek, nagy változásokon ment át a sorozat. Az évadnyitó szinte csak a túloldallal foglalkozott, főleg az ott rekedt „igazi” Olivia életével. Jó volt látni azt a világot kicsit közelebbről. Nagyon tetszett egy-két ötletes apróság. Például én pont ilyennek képzelnék el egy párhuzamos világot. Minden nagyon hasonló, de apróságokban eltérő. Láthattuk, hogy az emberek velocipéden közlekednek, hiszen a kerékpár nem terjedt el, annál inkább ez a mókás találmány. Apróság, de mégis rendkívül ötletes, hogy ilyeneket is belecsempésznek.

Szóval Oliviát próbálták minden erővel áttéríteni a „sötét oldalra” elég kevés sikerrel. Pedig folyamatosan adagolták belé az ottani Dunham ügynök emlékeit, és győzködték minden erővel, hogy amit ő mond az csak képzelgés.

Egy ügyes helyzetkihasználásnak köszönhetően Oliva megszökött és egyedül próbált boldogulni a világban. Konkrétan haza akart jutni. Ahogy haladtunk előre időben és történetben, egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy itt bizony nem lesz hazatérés. Sőt mi több, a kísérleti program végül sikerrel zárt és a „mi” Oliviánk teljesen elfogadta a gondolatot, hogy ő oda tartozik. Tök jó.

Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de nekem nem tetszik ez a megoldás. Ugyanazt fogják eljátszani, mint az előző évadban Peter származásával kapcsolatban. A nézők már tudtak mindent és húzták, halasztották a végtelenségig az igazság kiderülését. Nekem néha már robbant az agyam, hogy „mond már meg neki b*meg...” Előre félek, hogy idén is ugyanez lesz a helyzet, csak kicsit másképp. A világok különbözősége miatt lesznek majd furcsa helyzetek, Olivia viselkedése furcsa lesz, de senki sem fog rájönni, ebben biztos vagyok.

Eközben valószínűleg párhuzamosan közvetítik majd a másik világ eseményeit, hogy tudjuk, a másik Olivia is hasonló cipőben jár, csak fordítva. Rajta kívül mindenki tudja az igazságot és majd szépen apránként ő is rájön.

Bár ez az egész korrektül kivitelezhető lenne, csak ne az egész évadot szánják rá, mert az többet árt, mint használ.

Ettől függetlenül érdekes és izgalmas volt az évadnyitó. Talán a tavalyi jobb volt, de azért itt sem kellett nagyon unatkoznunk. Csak a téma vetette vissza picit a lelkesedésemet.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről