Undercovers 1x01 - Pilot

Az NBC nagy durranása jól kipukkadt. Azt hiszem többen vagyunk úgy, hogy J.J. Abrams-től jóval többet vártunk. Óriási nagy klisé volt az egész pilot, amely a legkisebb mértékben sem tudta elnyerni a tetszésem. Mindenféle ötlet, egyediség hiányzott belőle, amely az alkotó előző műveit jellemezte. Nem volt borzasztóan rossz a kezdés, de mégsem adott ez a sorozat semmi pluszt, amely alapján bátran mondhatnám, hogy kedvet kaptam a folytatáshoz.

Tovább...

Pedig az NBC egyik legjobban várt szériája ért el ma közénk. A nagy hype-nak az lett a hátránya, hogy túl sokat vártam a sorozattól és nagyot kellett csalódnom.

A történet egy házaspárról, Bloom-ékról szól, akik visszavonult ügynökei az amerikai nemzetnek. Fiatalok még, de úgy döntöttek, hogy életüket inkább egymásnak és a családnak szentelik. Egy váratlan incidens kapcsán felkeresi őket egy Carlton Shaw nevű férfi, aki ajánlatot tesz a turbékoló gerlepárnak. Megjegyzem, hogy Shaw karaktere hozott legalább némi pluszt.

Szóval minden úgy történik, ahogy lenni szokott. Steven és Samantha nagy ívben tojnak az ajánlatra, hogy újra akcióba lendüljenek, ekkora Shaw elmond egy szívszaggató beszédet a nemzetről és arról, hogy anno mire esküdtek fel, stb, stb. Aztán másnap szépen mindketten elvállalják a küldetést, ami egy mentőakció. Egy Leo Nash nevű ügynök eltűnt. Valószínűleg fogva tartják és ki kell szabadítani. Persze csak is és kizárólag a Bloom família képes rá, senki más.

Valahol ott romlott el minden, amikor a készítők minden házassággal kapcsolatos hülyeséget ellőttek. Úgy értem, hogy ezek ketten egy párt alkotnak, de mégis újra aktivált ügynökökké váltak, ezért számos érdekes szituációba keverednek a terepen. Ötletnek nem rossz, de annyira elcsépelt, hogy már fáj. Módszeresen kaptuk az arcunkba az ilyesmi jeleneteket, amelyek végkimenetelét 99%-ban meg tudtuk jósolni. Nagy poénokra ne számítson senki.

A történet sem dobott fel kellőképpen, főleg, hogy elég nagy baromság volt az egész. Na, de belevinni ilyeneket, hogy a közepe tájékán kiderül, hogy a kiszabadítandó férfi korábban Samantha pasija volt. Miért kell ez? Persze jöttek a kiszámítható baromságok, féltékenykedések, nagy beszélgetések, stb.

De a legnagyobb poént a vége szolgáltatta. Esküszöm, itt tükröződik leginkább az elnagyolt írói megvalósítás. Samantha elkapja a fő gonoszt, aki befolyásos, ízig-vérig rossz ember, ő mindennek a feje, stb. és mikor őrizetbe veszi mit csinál? Bemutatkozik neki. Odaböki a nevét. A titkos ügynök. Na, de kérem! Ez mennyire hiteles? Komolyan, fogtam a fejem ennél a jelenetnél.

Összességében nálam nagy csalódás az Undercovers pilotja, amely túl nagy hype-ot kapott, de a kivitelezésénél csúnyán elvérzett, köszönhetően a számtalan klisének, amelyeket nem hagyhattak ki. Kár érte.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről