Dexter 2. évad után

Beismerem, hogy tévedtem. A második felvonás sokkal jobban megérintett, mint az első. Néha az jutott eszembe, hogy talán jobb lett volna, ha ez az évad készül el hamarabb, de így is el tudom viselni. Sokkal közelibbnek éreztem a saját szájízemhez, valamivel barátságosabb képet festett a Dexternek nevezett szörnyetegről is.

Az alapfelállás az, hogy egy véletlen folytán amatőr búvárok megtalálják pszichopata barátunk „temetőjét”, Miami minden rendőre Mr. Morgan után nyomoz, nem is sejtve, hogy kígyót melengetnek keblükön. A média még becenevet is ad neki. Bay Harbour-i Mészáros. Az egész évad mind a 12 része azzal telik, hogy őt üldözik kisebb nagyobb sikerrel. Ennek a felvonásnak a lendülete, dinamizmusa és kiszámíthatatlansága felülmúlja az ezt megelőzőt. Fény derül néhány dologra, köszönhetően James Doakes őrmester gyűlöletének Dexter irányába. Az afroamerikai rendőr saját szakállára nyomoz hősünk ellen, követi mindenhová, túl sokat is tud meg és fizetnie kell tetteiért. Tovább nem mesélem az izgalmakban bővelkedő eseménysort.

Kaptunk néhány új szereplőt is a nyakunkba csak hogy ne unatkozzunk. A legkiemelkedőbb Lila, aki közeli kapcsolatba kerül Dexterrel. Érdekes személyiség, sokban hasonlít kedvenc gyilkosunkra, nem százas a csaj. Túl sok mindent kikövetkeztet, nyomozgat és rájön Dexter sötét titkára. Az évadfinálé alakulásához nagyon sok köze volt.

A másik központba lépő figura egy FBI ügynök, Frank Lundy akit azzal bíznak meg, hogy szakértelmét latba vetve segítsen elkapni a Bay Harbour-i Mészárost. Nem nehéz kitalálni, hogy amint az ügynek vége, ő is lelép. Valószínűleg nem láthatjuk majd a 3. évadban. Nekem nem fog hiányozni.

Talán azért is tetszett jobban ez az évad az előzőnél, mert megkedveltem a szereplők zömét, Angel például kiváló karakter, szerethető. Doakes is fontos láncszeme volt végig ennek a gépezetnek, vele sem volt különösebb bajom, helyenként még meg is mosolyogtatott és tetszett Erik King színészi játéka. A többiek valamivel halványabbak, Debra néha idegesítő, Rita átlagos és kiszámítható. Külön kiemelném, hogy a Showtime 12 részes évadai jók, mert képesek csak a főszálra koncentrálni, kevesebb a mellébeszélés. Gondoljunk csak bele, hogy pl.: a Mentalista, ami egy kiváló sorozat tele volt random részekkel, keveset foglalkoztak az évad fő motívumával. Itt más a helyzet. Minden megy olajozottan, minden etap kezdettől lezárásig tart, nem húzódik át a következő szezonra.

Összességében elmondható, hogy fejlődik a sorozat, meglátjuk mit hoznak össze a harmadikban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről